Nespresso (6)

Znate li kako možete reciklirati prazne kapsule od omiljene kave?

Aluminij kao vrijedna sirovina

Kapsule u kojima dolazi Nespresso kava izrađene su od aluminija koji se može reciklirati beskrajno mnogo puta, a istrošeni talog uvijek se može prenamijeniti u kompost za regeneraciju tla ili biomasu. Prazne kapsule ponesite sa sobom prilikom kupnje novih...

Globalni brand Nespresso, koji je krajem siječnja u zagrebačkoj Ilici otvorio vrata još jednog boutiquea, a poznat je po premium kavi u kapsulama i poslovanju usmjerenom ka održivom razvoju, najavio je početak Recycling inicijative u Hrvatskoj. Uz poruku Doing is everything, Nespresso poziva ljubitelje kave da se pridruže akciji recikliranja kapsula nakon uživanja u omiljenom napitku i tako pridonesu ostvarenju cilja koji je postavljen za kraj 2021. godine, a to je da svaka Nespresso kapsula bude izrađena od recikliranog aluminija.

Sljedeći put kada budete kupovali nove kapsule, zatražite posebnu vrećicu koja je predviđena za odlaganje iskorištenih kapsula Nespresso kave. Kada ju popunite, kapsule ubacite u automat koji se nalazi u posebnom Life recycling kutku u Nespresso boutiqueu u Ilici. Ovisno o tome koliko ste kapsula ubacili, na ekranu će se prikazati informacije o doprinosu koji ste time dali očuvanju okoliša i što će se recikliranjem odloženih kapsula izraditi.

Pohranivši jedinstvene arome mljevene kave u posebno dizajnirane kapsule, Nespresso se pobrinuo da svaka šalica kave ima pozitivan utjecaj na okoliš. Naime, kapsule u kojima dolazi Nespresso kava izrađene su od aluminija koji se može reciklirati beskrajno mnogo puta, a istrošeni talog uvijek možete prenamijeniti u kompost za regeneraciju tla ili biomasu. Na taj način u isto vrijeme moguće je opušteno piti kavu vrhunske kvalitete i usredotočeno brinuti za okoliš.

Kako bi nam približio ideju recikliranja, Nespresso je pozvao umjetnice Maju Beus, Teu Jurišić, Mateju Kovač, Maju Milocanovich i Laru Žigić da svojim ilustracijama povežu umijeće pripreme i uživanja u vrhunskoj šalici kave s umijećem brige o prirodi. Njihovi radovi mjesec dana će biti izloženi u Nespresso boutiqueu u Ilici 19 u Zagrebu. Pogledajte kako mlade hrvatske umjetnice promatraju ideju održivosti i ne zaboravite sa sobom ponijeti svoje iskorištene kapsule. Sjećate li se? Svaka od njih može postati nova kapsula, no samo ako ju recikliramo.

PHOTOS BY: Press / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.