Omiljeni šamponi i regeneratori odsad u stylish višekratnim bocama

Manje plastike u kupaonici

Zahvaljujući uvođenju novog i inovativnog pakiranja za šampone i regeneratore koje se sastoji od aluminijske bočice i vrećice za ponovno punjenje, više neće morati birati između lijepe kose, zdravog vlasišta i dobrobiti planeta. Nova ambalaža omogućit će milijunima kućanstava diljem Europe da smanje potrošnju plastike čak za 60 %.

Proizvodi za kosu Head & Shoulders, Pantene, Herbal Essences i Aussie odsad su dostupni u aluminijskim bocama za višekratnu uporabu i vrećicama za ponovno punjenje. Tijelo pakiranja izrađeno je od 100 % izdržljivog aluminija, koji se može ponovno puniti tijekom više od pet godina te je u potpunosti reciklabilno.

Vrećice za punjenje izrađene su od monomaterijala PE laminata, a proizvedene su sa 60 % manje plastike. Povrh toga, materijal se u potpunosti može reciklirati. Ova je eko-transformacija prvi korak ka odgovornoj ljepoti koja će potrošačima svakodnevno pomagati u održivijim izborima. Boce su također i stilski dodatak kupaonici, a osim što zadovoljavaju estetske kriterije, dizajn svakog pakiranja odražava i posebne značajke te karakter svakog brenda: Head & Shoulders, Pantene, Herbal Essences i Aussie.

P&G-ovo uvođenje inovativnog sustava punjenja u pakiranju proizvoda za njegu kose samo je jedan od načina na koje ova korporacija brine za okoliš, a koji će preko 200 milijuna europskih kućanstava omogućiti da smanje upotrebu plastike. Kao rezultat, u Europi će se proizvoditi 300 milijuna manje boca izrađenih od čiste plastike, čime će se uštedjeti preko 10 000 tona takve plastike godišnje.
“Znamo da je ovo tek početak, no vjerujemo da korištenje pakiranja koje omogućuje ponovno punjenje ima moć donijeti puno dobrog našem planetu.  Želimo podržati potrošače u njihovim težnjama da žive u ekološki održivim kućanstvima. Svjesni smo da velik broj korisnika naših proizvoda pokušava smanjiti količinu otpada koji proizvode, a drago nam je da im možemo pomoći da to postignu”, rekla je Justyna Ignasiak – Kretowicz, direktorica P&G Beauty komunikacija.

PHOTOS BY: Press, FreePik / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.