Kako smo mi green, a jedno od načela greena je i “nema bacanja hrane”, donosimo rješenje kako ukusno “potrošiti” avokado i banane, kojima je zadnji tren. Odnosno, već su fino dozreli i ako ih ne potrošite “danas”, odlaze u komopost.
Osim onoga slavnog recepta za banana bread, sjetili smo se još jednoga, samo što ga uopće ne trebate peći. Život ovim namirnicama možete produžiti još kojih dan-dva, a ovaj će desert biti tako ukusan da ćete ga pojesti odmah. I, naravno, ulazi u skupinu zdravih recepata jer je načinjen od nekoliko zdravih namirnica.
Sastojci
- 1 prezreli avokado
- 2 mekane banane
- 100 g bilo kakvih suhih keksa (integralni, neke zdravije varijante)
- 2 šalice kokosovoh brašna
- 3 žlice agavinog sirupa
- 100 g tamne čokolade
- 1 žlica kokosovog maslaca
- po želji, mljeveni ljšnjaci, orasi, kokos ili pistacije
Priprema
Vilicom usitnite u kašu meso avokada i banane, dodate agavin sirup, izmrvljene kekse i kokos. Sve sjedinite u smjesu od koje možete napraviti kuglice. Otopite na laganoj vatri čokoladu, dodajte joj žlicu kokosovog maslaca i promiješajte. Formirane kuglice namočite u otopljenu čokoladu i uvaljajte u mljevene lješnjake, orahe ili kokos pa sve stavite u hladnjak da se stisnu.