zelena energetska zadruga
zelena energetska zadruga

Zelena energetska zadruga poziva na grupnu nabavu solarnih elektrana

GREEN_300_listici_sredina

Odlična inicijativa

'Grupnom nabavom želimo osnažiti građane za ulaganje u solarnu energiju koje će im se isplatiti, ali i koje će za njih biti što jednostavnije i brže.'

Zelena energetska zadruga (ZEZ) je putem neprofitnog servisa Na sunčanoj strani početkom srpnja pozvala fizičke i pravne osobe s područja Zagreba i Zagrebačke županije da se uključe u grupnu nabavu solarnih elektrana. Poziv na sudjelovanje u grupnoj nabavi otvoren je još samo do 10. kolovoza, a veći broj sudionika pomoći će ostvariti bolje uvjete nabave opreme i ugradnje za sve uključene.

“Proces grupne nabave pokrenuli smo s ciljem da svima koji se ‘bore’ s razumijevanjem ponuda za opremu, izborom instalatera, osiguranjem termina ugradnje, promjenama u cijenama i drugim aktualnostima na tržištu, proces realizacije solarne elektrane učinimo bržim, jednostavnijim i isplativijim. Grupnu nabavu do sada smo testno proveli dva puta i upravo se podrška na svakom koraku realizacije koju pružamo putem servisa Na sunčanoj strani pokazala ključnim benefitom”, pojasnila je Veselina Harabajs, voditeljica poslovnog razvoja Zelene energetske zadruge.

Pozvane pravne i fizčke osobe

ZEZ-ova grupna nabava podrazumijeva nabavu opreme i usluge ugradnje solarne elektrane. U suradnji s partnerskim instalaterima solarnih elektrana servisa Na sunčanoj strani, zadruga je za sudionike pripremila dvije opcije nabave koje se razlikuju s obzirom na postojanost opreme i usluge na tržištu, rokove garancije i podrške nakon ugradnje, te zadovoljstvo opremom i instalaterom dosadašnjih korisnika servisa Na sunčanoj strani. Konačna količina opreme i broj sudionika grupne nabave odredit će popust koji će sudionici ostvariti sudjelovanjem u ovakvom procesu realizacije solarne elektrane. Ugradnje solarnih elektrana predviđene su do kraja 2023.

“Grupnom nabavom želimo osnažiti građane za ulaganje u solarnu energiju koje će im se isplatiti, ali i koje će za njih biti što jednostavnije i brže. Time želimo da na isto potaknu i svoje susjede i poznanike, a posljedično i da potaknu što veće korištenje solarnog potencijala Hrvatske”, pojasnila je Veselina Harabajs.

Na sudjelovanje su pozvane fizičke i pravne osobe koje planiraju realizaciju solarne elektrane na području Zagreba i Zagrebačke županije do kraja 2023.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje putem digitalnog prijavnog obrasca.

Sve dodatne informacije o grupnoj nabavi moguće je saznati putem ZEZ-ovog servisa Na sunčanoj strani na 01 2090 404 ili solari@zez.coop.

PHOTOS BY: Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.