VisionE9

Zavirite u spektakularnu jahtu prekrivenu solarnim panelima

GREEN_300_listici_sredina

Ekološki prihvatljiva plovidba

Kada je riječ o jahtama, budućnost je održiva. Studio Too Design i njegov osnivač i dizajner Marco Casali predstavili su svoj najnoviji koncept superjahte koja je prava eco-friendly ljepotica.

Ova superjahta je 57 metara dugo plovilo koje ima različite značajke uključujući pogonski sustav na čistu energiju. Naziv joj je VisionE što znači “vizija” i predstavlja evoluciju u svijetu jahti.

Prvo što se može primijetiti na jahti je da ima bazen na donjoj palubi koji omogućuje uživanje u pogledu na more. a cijela gornja paluba prekrivena je solarnim panelima. VisionE je opremljen pokretnim solarnim krovom koji kada se otvori otkriva palubu površine 487 kvadratnih metara za uživanje i odmor.

Solarni paneli mogu prikupiti do 62 kW energije sunca i pohraniti je u veliku bateriju. Nakon toga ta baterija napaja jahtu. Međutim, jahta ne mora koristiti solarnu energiju jer posjeduje i hibridni dizel-električni sistem. Postoji i opcija da jahta jednog dana koristi samo čistu energiju uključujući vodik. Jahta će moći ploviti i u plitkim vodama čak i do 2,6 metara, a njezina maksimalna brzina se procjenjuje na 14 čvorova.

Jahta ima sedam kabina s balkonima koji omogućavaju direktan pristup moru, a danas ne postoji nijedna jahta koja to može ponuditi svim gostima. Tu mogućnost obično nudi samo glavna kabina. Osim navedenog, jahta ima bazen i teren za košarku, a poslužit će i kao kino na otvorenom. Gosti će moći uživati i u velikom jacuzziju, šanku opremljenom najluksuznijim pićima i velikom blagovaonskom stolu kada žele prirediti glamurozne večere.

PHOTOS BY: Instagram Marco Casali / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.