image1 (2)

Zara je pokrenula platformu za prodaju second hand komada, saznali smo kako funkcionira

GREEN_300_listici_sredina

Žele smanjiti štetu

Većina high street brendova poslovanje je izgradila na masovnoj proizvodnji odjeće, no sve više njih postaje svjesno kako su kupci u sve većoj mjeri osviješteni o štetnim posljedicama za okoliš koje imaju takvi modeli. Pa pokušavaju ublažiti dio problema.

Tu je zanimljivo promotriti primjer Zare. Oni su čak proglašeni najpopularnijim second hand brendom na svijetu – prema pisanju WWD-a imaju čak preko 670 tisuća odjevnih predmeta postavljenih na vodeće resale platforme kao što su Depop, eBay, Vestiaire Collective, ASOS Marketplace…

Takve brojke sigurno su dio razloga koji su naveli Zaru da odluče napraviti i vlastitu second hand platformu Zara Pre-Owned. No ona je za sada dostupna samo u Britaniji jer su iz kompanije procijenili kako su im upravo kupci s tog tržišta najzahtjevniji i ekološki najodgovorniji. Za sada još nema informacija o potencijalnim širenjima na druga tržišta.

Pa, što sve nudi Pre-Owned?

Temeljna ideja platforme je produljiti vijek trajanja Zarine odjeće, pa na njoj možete preprodati Zarine stvari koje više ne želite u svojem ormaru. Dovoljno je da kupac fotografira ono što želi prodati, a za detaljne informacije o proizvodu pobrinut će se Zara.

Osim toga, na ovoj web stranici možete zatražiti i popravak Zara komada.

Ukoliko, pak, ne želite prodavati svoju robu i modne dodatke, možete ih i donirati, a tu opciju Zara nudi ne samo online, nego i u fizičkim trgovinama.

Na stranicama potiču korisnike platforme da pri pakiranju koriste reciklirane i/ili prirodne materijale.

PHOTOS BY: Zara Pre Owned / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.