sara-mogan-hADGHDeim00-unsplash

Zagrebački ZOO Svjetski dan zaštite okoliša obilježava edukativnim programom

GREEN_300_listici_sredina

Odličan dan za cijelu obitelj

Edukativni program u povodu Svjetskog dana okoliša u Zoološkom će se vrtu grada Zagreba održati u subotu 5. lipnja 2021. godine. Edukatori će posjetiteljima govoriti o važnosti zaštite okoliša i vrijednosti održivog razvoja.

Program za Svjetski dan zaštite okoliša trajat će od 11 do 17 sati, a posjetitelji će se na svaki puni sat kraj glavne blagajne moći uključiti u obilaske Vrta tijekom kojih će moći doznati na koji su način u nastambama životinjama primijenjene zelene tehnologije, te zašto je održivi razvoj postao neizostavan dio planova Zoološkog vrta grada Zagreba. Tijekom obilaska skupina će pod vodstvom edukatora zastati kraj cjeline Madagaskar, volijere za afričke ptice močvarice te nastambi pelikana, servala, lavova, deva i merkata.

Na Zebrinu trgu djecu očekuje igra spretnosti kroz koju će, savladavajući raznolike prepreke, učiti o pravilnom razvrstavanju otpada. U blizini će biti izložene i različite vrste otpada s osnovnim informacijama o njihovim karakteristikama, vremenu raspada te reciklaži i mogućnosti ponovne uporabe. Pritom će se istaknuti težnja za smanjivanjem količine otpada i njegova negativnog učinka na prirodu.

Izvor: www.zoo.hr

PHOTOS BY: ZOO Zagreb / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.