leon-skibitzki-xSquV394AQQ-unsplash

Za opuštenije blagdane, berlinski metro putnicima nudi jestive karte od konoplje

GREEN_300_listici_sredina

Zero-waste relaksacija

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Nova njemačka vlada, koja je položila prisegu prošlog tjedna, pristala je legalizirati rekreacijsku upotrebu kanabisa. Na tragu toga, operater javnog prijevoza BVG došao je na novu ideju - jestive karte s uljem konoplje.

Blagdani znaju biti dosta stresni, a kako bi barem djelomično opustio svoje putnike, berlinski javni prijevoznik BVG nudi jestive karte s uljem konoplje. “Na ovaj način možete bez muke putovati Berlinom cijeli dan, a zatim jednostavno progutati svoj božićni stres zajedno sa svojom kartom”, rekli su iz BVG-a.
Dostupne u korisničkim centrima diljem Berlina, ulaznice su napravljene od jestivog papira koji je natopljen s “ne više od tri kapi” ulja konoplje – za koje BVG kaže da “ima smirujući učinak.” Karte koštaju 8,80 eura i dopuštaju neograničeno putovanje javnim prijevozom u Berlinu 24 sata. BVG je također dodao da su potpuno legalne jer je riječ o kanabisu koji se uzgaja za medicinske potrebe.

Moramo priznati da je ovo vrlo originalna kampanja, a nama se posebno sviđa jer smanjuje otpad od iskorištenih karti koje često možemo vidjeti po pločnicima. Međutim, ovo nije prvi put da je BVG pokrenuo neobičnu marketinšku kampanju. Prošle godine je pokrenuo kampanju pozivajući putnike da prestanu nositi dezodorans, u pokušaju da ih potakne da prihvate nošenje maski za vrijeme pandemije. BVG je 2018. lansirao par adidas tenisica ograničene serije koje su također služile kao godišnja sezonska ulaznica. Dizajnirane s istim dizajnom kao i presvlake na berlinskim U-Bahn vlakovima, tenisice su koštale 180 eura, dok godišnja karta obično košta više od 750 eura.

PHOTOS BY: BVG, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Više s Green.hr

Prva takva u svijetu: Ovo je ‘veganska violina’ izrađena bez životinjskih proizvoda

U radionici Padraiga O’Dubhlaoidha, irskog majstor za violine, stvoren je prvi svjetski set veganskih tijela za violinu koji su ikada bili certificirani i registrirani s kultnim veganskim zaštitnim znakom The Vegan Society. Projekt je nastao tijekom prvih mjeseci lockdowna kao kulminacija Padraigovog 40-godišnjeg iskustva i napora da u svoje instrumente uvede što održivije materijale. “S obzirom da se …

Stručnjaci upozoravaju: “Više zaštićenih područja neće spasiti bioraznolikost”

Plan nema sve što je potrebno

Eko-radionice s daškom svjetske graditeljske povijesti u Varaždinu

Stara tehnika koju treba oživjeti

Zemlje članice Europske unije premašile cilj korištenja obnovljive energije za 2020.

Hrvatska pri vrhu

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.