photo-from-above-of-vehicles-parked-near-building-753876

WePark nakon potresa Zagrepčanima ponudio besplatnu uslugu

GREEN_300_listici_sredina

Aplikacija koja spaja vozače u potrazi za parkingom i vlasnike parkirnih mjesta u gradu.

Pametno digitalno rješenje koje rješava problem nedostatka parkirnih mjesta u gradu te prometnu gužvu i emisiju štetnih plinova.

Njihov primarni fokus usmjeren je na otkrivanje potreba korisnika i kreiranje proizvoda i usluga koje će na najefikasniji način zadovoljiti postojeće potrebe. Među njima se nalazi i nekoliko odličnih „zelenih“ razvojnih tvrtki koji za cilj imaju svojim proizvodima utjecati na promjene navika te smanjenje onečišćenja i povećanje održivosti.

Jedna od njih, aplikacija WePark, upravo je ovih dana postala iznimno aktualna. U pitanju je pametno digitalno rješenje koje ima dva glavna cilja: rješavanje problema nedostatka parkirnih mjesta u gradskim sredinama te smanjenje emisije štetnih plinova zbog kraće gradske vožnje. Prema njihovim procjenama 40 posto prometnih gužvi u gradu stvaraju automobili u potrazi za parkirnim mjestom. Ukoliko se ova potreba zadovolji i vozači nemaju potrebu tražiti parkirno mjesto, smanjuje se gužva u prometu te zagađenje zraka.

Princip je jako jednostavan, korisnici aplikacije stvaraju zajednicu vlasnika privatnih parkirnih mjesta i vozača koji su u potrazi za slobodnim parkirnim mjestom. Broj parkirnih mjesta varira jer nisu sva mjesta uvijek dostupna, no, upravo tome aplikacija i služi jer pokazuje raspoloživost parkirnih mjesta u realnom vremenu. Ako se odlučite, možete rezervirati parkirno mjesto do 3 sata unaprijed, a parking se plaća po minuti i ovisi o lokaciji.

Nakon što se u Zagrebu dogodio potres koje je mnoge ostavio bez krova nad glavom, ali i stvorio mnoge probleme u funkcioniranju grada, WePark se odlučio izaći ususret građanima Zagreba te do daljnjeg omogućio besplatno korištenje aplikacije kako bi ima uštedjeli vrijeme u potrazi za parkingom. Veliki broj građana odlazi na posao svaki dan, a uz korištenje WePark aplikacije potraga za parkirnim mjestom je brža i sigurnija. Iz WePark aplikacije pozvali su također sve vlasnike parkinga, ali i zemljišta koja se mogu koristiti kao parking da se jave ukoliko žele ustupiti svoje parkirno mjesto besplatno. Aplikaciju trenutno koristi više od 1000 građana Zagreba, a podršku za ustupljena parking mjesta osigurava bez naknade.

PHOTOS BY: WePark, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.