veja
veja

Omiljeni održivi brend Veja ima nove tenisice koje podsjećaju na one koje smo stalno nosili u djetinjstvu

GREEN_300_listici_sredina

Popularne su diljem svijeta

Odlučujući se ne ulagati u marketinške kampanje, brend pokazuje da ne želi uljepšavati ili stvarati lažne slike o svojim proizvodima. Njihova ciljana publika cijeni iskrenost i autentičnost koju Veja prezentira kroz svoje proizvode i pristup poslovanju.

Održivost je postala ključna tema u industriji mode, a jedna marka koja se ističe svojim predanim pristupom održivosti još od 2004. godine je Veja. Veja tenisice su postale sinonim za ekološki osviještenu i etičku modu, osvajajući srca potrošača širom svijeta, a sada imaju i novu kolekciju kojoj su nježne, pastelne boje jedna od glavnih karakteristika.

Ključni faktor koji čini Veja tenisice održivim je njihova proizvodnja. Marka koristi visokokvalitetne materijale, a posebnu pažnju pridaju tome da materijale nabave od malih proizvođača, kao i da osiguraju transparentnost u lancu opskrbe.

Veja tenisice izrađuju se od organskog pamuka koji je uzgojen bez upotrebe pesticida ili genetski modificiranih organizama. Ova praksa smanjuje negativan utjecaj na okoliš, štiti zdravlje radnika u poljoprivredi i podržava pravedniju proizvodnju.

Prirodne boje i materijali

Još jedna važna karakteristika Veja tenisica je njihova proizvodnja bez upotrebe kemikalija. Brend koristi prirodne boje koje su napravljene od biljaka poput indiga umjesto štetnih kemikalija koje se često koriste u industriji bojanja tekstila. Ovo nije samo bolje za okoliš, već i za radnike koji dolaze u dodir s tim kemikalijama tijekom proizvodnog procesa.

Veja također ima jedinstven pristup proizvodnji đona. Umjesto da koriste tradicionalne materijale poput plastike, đonovi njihovih tenisica su izrađeni od prirodnog lateksa dobivenog od gume koja se prikuplja iz održivih plantaža u Brazilu. Ovaj pristup smanjuje potrošnju resursa i pomaže u očuvanju tropskih šuma.

Još jedan ključni aspekt održivosti Veja tenisica je socijalna odgovornost. Marka surađuje s malim lokalnim proizvođačima u Brazilu, omogućavajući im pristojne plaće i radne uvjete. Održivost za Veju nije samo briga za okoliš, već i briga za ljude koji su uključeni u proizvodnju.

Nula eura za marketing

Ovaj posvećeni pristup održivosti nije prošao nezapaženo. Veja tenisice su postale popularne diljem svijeta, a mnoge poznate osobe iz svijeta mode i zabave podržavaju marku.

Zanimljivo je da u marketing ne ulažu baš ništa. Na svojim web stranicama navode kako je čak 70 posto cijene prosječnih tenisica zapravo cijena marketinga, dok oni odlučuju odbaciti taj model i apsolutno sva sredstva uložiti u svoj proizvod, koji će potom govoriti sam za sebe.

Njihova strategija je da se reputacija i preporuke prošire organički putem zadovoljnih kupaca koji dijele iste vrijednosti održivosti.

Veja se ponosi svojom transparentnošću i autentičnošću. Odlučujući se ne ulagati u marketinške kampanje, brend pokazuje da ne želi uljepšavati ili stvarati lažne slike o svojim proizvodima. Njihova ciljana publika cijeni iskrenost i autentičnost koju Veja prezentira kroz svoje proizvode i pristup poslovanju.

Veja je uspio stvoriti snažnu bazu obožavatelja i zagovornika koji su spremni podijeliti svoje iskustvo s brendom. Kroz pozitivne recenzije, preporuke i utjecajne osobe koje podržavaju Veja tenisice, brend se širi organički putem “usta do usta”. Ova vrsta oglašavanja ima veću vjerodostojnost i utjecaj na potrošače nego tradicionalne marketinške kampanje.

PHOTOS BY: Veja / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.