alex-mccarthy-a6FHROHuQ9o-unsplash

Vidimo se na Ekotlonu na Bundeku!

GREEN_300_listici_sredina

Najveća plogging utrka u Hrvatskoj

Plogging ne pita za kondiciju i godine, apsolutno svi su dobro došli. Zato "save the date" i provedite ga u prirodi družeći se s obitelji ili prijateljima u zajedničkoj misiji - učiniti Zemlju boljom za život. 

Rezervirajte 11. rujna za jedinstveni sportski događaj u Zagrebu! Idemo na plogging!

U organizaciji 24sata i missZDRAVA, u Gradskom parku Bundek organizira se Ekotlon, utrka u ploggingu, koji su popularizirali Šveđani, a koja predstavlja jedinstveni spoj dviju nespojivih aktivnosti – joggiranja i sakupljanja otpada.

Ekotlon na Bundeku prilagođen je svima. Za one koji trče tu je maxi plogging staza, dugačka čak 5 kilometara, a za one kojima je to predugačko ili će doći s mlađom djecom, tu su midi plogging staza, od 2 kilometra, i mini plogging staza, dugačka tisuću metara. Staze se razlikuju po dužini i zahtjevnosti, a kotizacija iznosi simboličnih 40 kn za 2 i 5 km, a za najmanju je predviđena obiteljska kotizacija od 60 kn. Ne morate se posebno pripremati za ovaj sportski događaj i vježbati svaki dan kako biste na dan utrke bili u najboljoj formi. Osnovna ideja Ekotlona je da joggirate i usput prikupite smeće na koje nailazite i koje ni inače ne želite nalaziti dok ste u prirodi. Sve staze startaju na istome mjestu, ali u suprotnim smjerovima. Staze su kružnog tipa i trči se jedan krug.

Uz učinkovitu aktivnost kojom održavate svoju fit formu, pomažete u očuvanju okoliša, što je trenutno goruća globalna tema.

Prijave traju do 9. rujna (do 23:59 sati) ili do popunjenja maksimalnog broja natjecatelja. Kupnjom startnine za Ekotlon pomažete stradalom Dječjem vrtiću Petrinjčica iz Petrinje, jer će ukupan iznos prikupljen od prodaje kotizacija biti utrošen za nabavu opreme. Njima su u potresu do neuporabljivosti oštećena dva vrtićka objekta od njih pet, zbog čega je čak 220 djece ostalo bez svojih soba te je trenutno na privremenom smještaju. Zbog toga vrtić ujedno ima ograničene resurse te manjak prostora za provođenje certificiranog programaEko škole, po kojem je godinama poznat. Više detalja o cijelom događanju i popratnim sadržajima možete naći na službenim Ekotlon stranicama.

PHOTOS BY: Pexels, Unsplash, Ekotlon Page / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.