SOLD (12)

VIDEO Pogledajte snagu prirode: Vjetar nosi krovove, pada tuča veličine jajeta, voda nosi sve pred sobom

GREEN_300_listici_sredina

Snažno pogođena središnja Europa

Snažna promjena vremena pogodila je Sloveniju, Austriju, Njemačku i Francusku.

Snažno nevrijeme pogodilo je Sloveniju, Švicarsku i Austriju. Zbog odrona na cestama zatvorene su brojne dionice, a obustavljen je i dio željezničkog prometa.

Na području Tirola na terenu je više od 2500 vatrogasaca, a u Tumpenu u Ötztalu evakuirano je 70 ljudi. I u Jerzensu su evakuirane tri kuće. Na tom području je nestalo i struje.

Kako navodi austrijski Kronen Zeitung, teška je situacija i u okrugu Imst. Prema procjenama, ondje se može očekivati ponovno povećanje razine Ötztaler Achea.

Teška situacija u Bavarskoj

Jake oluje zahvatile su i područje Bavarske gdje je vjetar doslovno čupao krovove s kuća.

Obilne kiše u nedjelju su zahvatile i jug Njemačke. U gradu Straubingu poplavljene su ulice i podrumi, mnoge ceste zatvorene su zbog srušenih stabala.

Prema izvješćima njemačkih medija, u gradu Bad Bayersoien oluja s tučom i jakim vjetrom otkrila je krovove 150 kuća, a oštećena su i mnoga vozila. U okrugu Kammer u Traunsteinu kran se zbog oluje prevrnuo na kuću.

U Kissingu kod Augsburga, prema policijskim podacima, u subotu je prilikom postavljanja šatora ozlijeđeno 12 osoba, od kojih šest teško.

Obilne kiše u Švicarskoj i Sloveniji 

Nevrijeme je zahvatilo i Švicarsku, gdje je, prema podacima meteorološke službe, u Biasci  od subote do ponedjeljka ujutro palo 360 milimetara kiše. Danas se očekuju i nove padaline.

Podsjetimo, jako nevrijeme pogodilo je susjednu Sloveniju. Zapadni dio zemlje zahvatila je tuča s jakim pljuskovima i vjetrovima, a neki dijelovi ostali su i bez struje.

Kako javlja 24ur, voda je ušla i u neke trgovine, a nevrijeme se zatim premjestilo prema Vipavskoj dolini i Goriškoj. U Ajdovščini je pala i tuča veličine jajeta.

PHOTOS BY: Twitter / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.