slovenija naslovna

(Video) Olujno nevrijeme pokosilo Sloveniju, čak je i snimljen vjetar nalik tornadu

GREEN_300_listici_sredina

Iznenadna oluja

U Italiji olujno nevrijeme s tučom, a u Sloveniji snažan vjetar jači od 100 km/h pogodio je područje oko Ilirske Bistrice.

U utorak, 1. kolovoza olujno nevrijeme pokosilo je Italiju i Sloveniju, a snažan vjetar prouzročio je manje štete i u Hrvatskoj, i to na području Bjelovara, gdje je obližnje naselje Berek ostalo je bez struje.

No u Sloveniji, točnije u Ilirskoj Bistrici, zabilježen je vjetar brzine veće od 107 km/h, a slovenski meteorolozi potvrđuju kako je riječ o udaru tornada. Slovenska Agencija za zaštitu okoliša (ARSO) navodi da će se više znati nakon što se procijeni nastala šteta na pogođenome području.

 

Najjači izmjereni udar vjetra na postaji Koseze, nedaleko od Ilirske Bistrice, iznosio je 107 km/h, a kako su iz Agencije izjavili za slovenski portal 24ur.com, vjetar je u vrtlogu vjerojatno bio i jači iako na širem području nije bilo jačih udara.

 

PHOTOS BY: Facebook, Twitter / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.