371846474_755052776630188_5131469511487214455_n

FOTO Snažno nevrijeme pogodilo Sloveniju: Padala tuča veličine jajeta, a neka mjesta bez struje

GREEN_300_listici_sredina

'Budite oprezni'

"Olujni sustav nastavlja se kretati u smjeru sjevera prema Gorenjskoj, stoga budite oprezni, a kasnije će se oluje i pljuskovi pomaknuti istočnije", kazali su iz Meteoinfo Slovenije.

Jako nevrijeme pogodilo je susjednu Sloveniju. Zapadni dio zemlje zahvatila je tuča s jakim pljuskovima i vjetrovima, a neki dijelovi ostali su i bez struje.

Kako javlja 24ur, voda je ušla i u neke trgovine, a nevrijeme se zatim premjestilo prema Vipavskoj dolini i Goriškoj. U Ajdovščini je pala i tuča veličine jajeta.

Na dionicama između Seče i Izole te između Dragonje i Kopra ima odrona na cestama, javlja Prometno-informativni centar.

“Olujni sustav nastavlja se kretati u smjeru sjevera prema Gorenjskoj, stoga budite oprezni, a kasnije će se oluje i pljuskovi pomaknuti istočnije”, kazali su iz Meteoinfo Slovenije.

Poplavljen Prešernov trg 

Jako nevrijeme prethodno je zahvatilo i obalu. Zbog kratkotrajnog obilnog pljuska voda je poplavila Skladiščnu ulicu u Izoli. Voda se probila i u neke trgovine, poplavljen je i Prešernov trg, javlja čitateljica 24ur.

Kako navodi Index,  kod Rovinja je ranije danas zabilježena velika pijavica, a snimku je objavio portal Istramet. Prizor masivne pijavice na moru zabilježili su brojni građani i turisti, a dojava o štetama zasad nema.

Istovremeno, izraženi kišni val zabilježen je na potezu od Poreča do Umaga gdje je palo do 25 mm kiše. U nastavku dana očekuje nas slično vrijeme.

Novi pljuskovi prijete Sloveniji, a smirivanje se očekuje tek u srijedu. Agencija za okoliš Republike Slovenije (Arso) izdala je najviše crveno upozorenje za sjeverni dio zemlje.

PHOTOS BY: Facebook / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.