greta social

Velika promjena u životu Grete Thunberg: Aktivistica je novim tweetom ponovno ‘zapalila’ javnost

GREEN_300_listici_sredina

Svojim je entuzijazmom djelovala globalno

Hrabra djevojka, koja je svojim govorom pred švedskim Parlamentom prije pet godina rasplakala ali i motivirala mnoge na borbu za bolju budućnost Zemlje, izašla je iz školskih klupa i poručila svijetu važnu poruku.

Sigurno ima onih koji se sjećamo malene djevojčice, koja je 2018. godine stala pred švedski Parlament i održala dirljiv govor na temu uništavanja okoliša te zahtijevala da nešto učine za opstanak planeta Zemlje. Tada 15-godišnja djevojčica, Greta je zadivila javnost svojim hrabrim istupom, a videosnimka njezina govora postala je viralna.

Tada je bila usamljeni pojedinac u borbi za pravu stvar, a danas u svijetu postoji cijeli pokret koji je iniciran njezinim istupom prije gotovo pet godina pod nazivom “Petak za budućnost”. Naime, ljudi bi petkom masovno izlazili na ulice tražeći uključivanje vlasti u borbu protiv klimatskih promjena, a učenici bi tada markirali s nastave kako bi se pridružili tim prosvjedima.

Pet godina od izlaska pred Parlament, Greta Thunberg je maturirala i to je objavila na svome Twitter profilu.

 

U svome stilu, zadnji dan škole pretvorila je u prosvjed protiv zagađenja i klimatskih promjena, a na to je začinila objavom u svome stilu:

“Danas sam maturirala, što znači da više neću moći štrajkati u školi za klimu. Ovo je bio posljednji štrajk za mene“.  No kako ne bi bilo zabune, Greta ne odustaje od ekološkog aktivizma, u nastavku je dodala ”Nemamo drugih opcija nego činiti sve što možemo. Borba je tek počela”.

.

PHOTOS BY: Green.hr/Twitter / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.