314332640_1213518322572978_619920408433842104_n

Rumunjsku je prošle godine upozoravala organizacija za borbu protiv trgovine ljudima. Zove se GRETA

GREEN_300_listici_sredina

Ovo postaje bizarno

Bivšeg profesionalnog sportaša i njegova brata, zajedno s još dvojicom Rumunja, uhitila je policija. Presudila mu je, izgleda, prepirka s klimatskom aktivisticom Gretom Thunberg, a godinu ranije Rumunjsku je upozoravala organizacija istog imena.

Uhićen je kontroverzni influencer i bivši profesionalni kickboksač Andrew Tate i njegov brat Tristan te još dvojica osumnjičenih Rumunja, priopćile su rumunjske vlasti u četvrtak, a javlja Reuters.
Tate je osumnjičen za silovanje, trgovinu ljudima i formiranje organizirane kriminalne skupine, a u Rumunjskoj će biti pritvoren 24 sata, poručili su tužitelji iz jedinice za borbu protiv organiziranog kriminala u izjavi nakon pretresa njihovog doma u Bukureštu.

Do uhićenja dolazi dan nakon njegove prepirke s klimatskom aktivisticom Gretom Thunberg koja je postala viralna. Nakon što je Tate objavio video u trajanju od dvije minute u kojem je dodatno izvijeđao Gretu, pokazao je kutiju pizze iz pizzerije Jerry’s iz Bukurešta. To je istažiteljima bio znak gdje se točno kontroverzni influencer nalazi u zemlji. Još uvijek nema dodatnih informacija oko uhićenja. Rumunjske su vlasti morale znati da je Tate u zemlji zbog graničnih kontrola, ali izgleda da ga nisu mogli točno locirati, prenose rumunjski mediji.

Zanimljivo, prošle je godine skupina stručnjaka za borbu protiv trgovine ljudima pozvala rumunjske vlasti da učinkovito gone trgovce ljudima. Ta se skupina zove GRETA (Group of Experts on Action against Trafficking in Human Beings). Prema njihovim službenim stranicama, GRETA ima od 10 do 15 neovisnih i nepristranih članova, a uspostavljena je Konvencijom Vijeća Europe o djelovanju protiv trgovine ljudima (članak 36.). Sastoji se od stručnjaka iz različitih područja, čiji mandat traje četiri godine te se može obnoviti jednom.

 

PHOTOS BY: Twitter, Screenshot, Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.