320576949_544715244209836_5024075764237375513_n

Uz pomoć ove aplikacije možete saditi drveća diljem svijeta

GREEN_300_listici_sredina

Ideja britanskih entuzijasta

Treeapp je aplikacija koju su razvili britanski stručnjaci i zaljubljenici u ekologiju i održivi razvoj. Tvrde da ako korisnik uspije putem aplikacije posaditi četiri stabla tjedno, nadoknadit će prosječnu emisiju ugljika jednog građanina Europske unije.

Britanski entuzijasti osmislili su neobičnu mobilnu aplikaciju koja svakom korisniku omogućuje da svaki dan besplatno posadi drvo. Kako bi posadio stablo, korisnik gleda oglas od 30 sekundi koji prikazuje određeni održivi brend. Nakon što korisnik odgleda oglas, brend će financirati sadnju stabla za tog korisnika.

“Svima koji koriste aplikaciju nudi se i kupnja održivih i zelenih proizvoda, kao i opcija da prate svoj ekološki utjecaj koji imaju na okoliš, ali i mogućnosti nadoknade ugljičnog otiska“, stoji u opisu aplikacije.

Osnivači aplikacije tvrde da ako korisnik uspije „posaditi“ četiri stabla tjedno, nadoknadit će prosječnu emisiju ugljika jednog građanina Europske unije. Uz pomoć ove aplikacije i koristeći alometrijske jednadžbe, podatke na licu mjesta i akademske izvore, cilj im je precizno izračunati koliko će ugljika biti pohranjeno u našim šumama tijekom njihova životnog vijeka.

Odbor za šumarstvo koji djeluje u sklopu startupa promatra svaki aspekt procesa sadnje potencijalnih partnera te tako odlučuje gdje će se posaditi stabla. Najviše njih do sada su posadili u Nepalu a u Europi u Velikoj Britaniji.

PHOTOS BY: Treeapp, Unsplash, Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.