MCGF4B Paris , France. 16th April 2018. Interview of President Emmanuel Macron with Mr Bill GATES Credit: francois pauletto/Alamy Live News Credit: francois pauletto/Alamy Live News

Bill Gates podupire startup koji koristi robote za izgradnju ogromnih solarnih farmi

GREEN_300_listici_sredina

Financijska injekcija za zelenu budućnost

Direktor Microsofta i drugi najbogatiji čovjek na svijetu Bill Gates ulaže u tvrtku koja želi solarne farme učiniti ekonomsi održivima, a na njihovoj proizvodnji rade roboti. Startup se zalaže za klimatske promjene i otvara put zelenijoj budućnosti.

Terabase Energy, tvrtka iz Seattlea koja želi masivne solarne farme učiniti ekonomski održivima, primila je od Billa Gatesa novčanu podršku od njegove Breakthrough Energy Ventures, tvrtke koja se fokusira na rješenja za klimatske promjene. Ovaj potez označava ono što bi mogao biti sljedeći korak u povećanju kapaciteta i izgradnje solarnih farmi koje mogu dodati energiju u vrijednosti od terawata u mrežu.

Dobra vijest je da su cijene solarnih panela i druge fotonaponske tehnologije znatno pale u posljednjih nekoliko desetljeća, ali to znači da će najveća prepreka za izgradnju solarnih farmi uskoro biti fiksni troškovi kao što su zemljište, radna snaga, drugi građevinski materijali i dozvole. “Posljednjih godina solarna industrija bila je usredotočena na tehnološka poboljšanja solarnih panela i drugih hardverskih komponenti dok su sredstva i metode inženjeringa i konstrukcije uglavnom ostali nepromijenjeni”, rekao je za strane medije Carmichael Roberts iz Breakthrough Energy. “Način na koji industrija dizajnira i gradi solarne farme mora se promijeniti ako želimo graditi dovoljno brzo i jeftino za korištenje solarne energije koja će nam pomoći da postignemo svoje klimatske ciljeve”, zaključio je Roberts.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.