cultivated-meat-butchery-1-1

Uskoro se otvara prva ‘mesnica’ s ponudom kobasica i odrezaka uzgojenih u laboratoriju

GREEN_300_listici_sredina

Dobili zeleno svjetlo od regulatora

Kanadski startup za kultivirano meso, The Better Butchers, uskoro otvara prvu mesnicu s isključivo laboratorijski uzgojenim mesom.

Iza ovog kanadskog startup stoji Mitchell Scott, bivši suosnivač američkog brenda biljnog mesa The Very Good Food Company.

Sada mu je plan u iduće dvije godine otvoriti prvu ovakvu specijaliziranu mesnicu.

“Osim što ima potencijal za rješavanje golemih ekoloških, etičkih i zdravstvenih problema, mislim da uzgojeno meso također može riješiti neke probleme s kojima se potrošači suočavaju s prihvaćanjem mesa biljnog podrijetla, kao što su okus, tekstura i dugački popisi sastojaka“, kazao je za Vegconomist

Prototipovi mesa

The Better Butchers planira otvoriti svoju mesnicu 2024. godine u Vancouveru, a trenutno rade na prototipovima kultiviranih svinjskih kobasica, mesnih okruglica i mariniranih odrezaka..

Scott je rekao da je tvrtka imala pozitivne razgovore s regulatornim tijelima za potencijalno odobrenje njihovih mesnih proizvoda.

Za sve dozvole trebat će im oko 12 mjeseci, a planiraju se proširiti i na američko tržište.

PHOTOS BY: The Better Butchers / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.