Iza ovog kanadskog startup stoji Mitchell Scott, bivši suosnivač američkog brenda biljnog mesa The Very Good Food Company.
Sada mu je plan u iduće dvije godine otvoriti prvu ovakvu specijaliziranu mesnicu.
“Osim što ima potencijal za rješavanje golemih ekoloških, etičkih i zdravstvenih problema, mislim da uzgojeno meso također može riješiti neke probleme s kojima se potrošači suočavaju s prihvaćanjem mesa biljnog podrijetla, kao što su okus, tekstura i dugački popisi sastojaka“, kazao je za Vegconomist
Prototipovi mesa
The Better Butchers planira otvoriti svoju mesnicu 2024. godine u Vancouveru, a trenutno rade na prototipovima kultiviranih svinjskih kobasica, mesnih okruglica i mariniranih odrezaka..
Scott je rekao da je tvrtka imala pozitivne razgovore s regulatornim tijelima za potencijalno odobrenje njihovih mesnih proizvoda.
Za sve dozvole trebat će im oko 12 mjeseci, a planiraju se proširiti i na američko tržište.