floraart
floraart

Uskoro počinje 57. Floraart: Čak sto tisuća cvjetova i sadnica stiže na bajkoviti Bundek

GREEN_300_listici_sredina

Flower power

U sklopu Floraarta tradicionalno se organizira i prigodna prodaja cvijeća i sadnica, od kojih će brojne biti dostupne po promotivnim cijenama.

Sto tisuća cvjetova i sadnica spremno je za Floraart, najveći hortikulturalni događaj u našem dijelu Europe. Mjesto radnje je već tradicionalno najpoznatija novozagrebačka prirodna oaza, jezero Bundek, a vrijeme radnje je od 18. do 21. svibnja.

57. izdanje ove međunarodne vrtne izložbe odvijat će se na preko 300 tisuća četvornih metara, a očekuje se oko 160 domaćih te desetak inozemnih izlagača. Posjetitelje će se, očekuju organizatori, brojati u stotinama tisuća.

floraart

Zanimljivo je da je prvi Zagrebački sajam cvijeća održan na Gornjem gradu, a organizirao ga je Večernji list. Ime Floraart je pak dobio 1992. godine i od tada sajam funkcionira kao (prodajna) izložba, a sada ga organizira gradska tvrtka Zrinjevac. Jedno vrijeme se izložba održavala uz Boćarski dom, a Bundek joj je stalna baza već više od deset godina.

Doista je opravdano ovo događanje zvati izložbom – osim što su biljke već same po sebi umjetnička djela, brojni cvjetni profesionalci svake godine daju sve od sebe da ukrase jezero pravim umjetničkim skulpturama od prirodnih materijala.

No, naravno, nije sve u estetici, nego i u edukaciji. U sklopu izložbe održavaju se brojne promocije i različita tematska predavanja namijenjena posjetiteljima. Važan dio izložbe su i Natjecanje izlagača, Hrvatski kup florista i Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola.

U sklopu Floraarta tradicionalno se organizira i prigodna prodaja cvijeća i sadnica, od kojih će brojne biti dostupne po promotivnim cijenama.

Ulaz na izložbu je besplatan, a očekuje se da će uskoro biti objavljen i detaljni program festivala.

PHOTOS BY: Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.