Uputite se u zaleđe Novog Vinodolskog i pronađite mir hodajući kroz labirinte

GREEN_300_listici_sredina

Ideja za sjajan izlet

Novi Vinodolski je popularna ljetna destinacija, no ovaj dio Kvarnera u svom zaleđu skriva i predivnu prirodu, brojne šetnje i vidikovce s kojih se pružaju nezaboravni pogledi. 

Jedna od vodećih atrakcija u zaleđu Novog Vinodolskog su takozvani Nebeski labirinti. U pitanju je 10 kamenih labirinata koji su službeno otvoreni 2012. godine, a djelo su Ingrid Karačić Butorac koja se zaljubila u ovaj kraj Kvarnera i njegovu prirodu. 

Ingrid je prije ovog projekta proučavala labirinte koji su u brojnim drevnim kulturama služili kao svojevrsni vid meditacije. Svojim vlastitim rukama je autorica projekta tijekom devet mjeseci prenosila na karijoli kamenje te ga slagala u labirinte različite veličine i značenja. 

Pozitivno djelovanje 

Smatra se kako su nebeski labirinti povezani s astronomskim i kozmičkim obrascima te imaju pozitivna djelovanja na okolinu, stvaraju ravnotežu u tijelu samog planeta Zemlje. 

Labirinti imaju i pozitivan učinak na onoga koji kroz njih kroči. Kako bi mogli doživjeti sve pozitivne učinke pojedinog labirinta, važno je da prilikom hodanja kroz njega pratite putanju i nipošto ne križate put. 

Vjeruje se kako česta hodanja kroz labirinte potiču pozitivne promjene na svim nivoima, pomažu u poboljšanju tjelesnih i zdravstvenih problema, odnosa s drugim ljudima, psihološkim problemima te poslovnim i materijalnim odnosima. 

Odličan izlet za cijelu obitelj 

U zaleđu Novog Vinodolskog nalazi se više labirinata različitih dimenzija i naziva, a s time i značenja. Tako možete prohodati kroz Labirint osjećaja, Labirint energije, Labirint preobrazbe, a na samom kraju vas čeka najveći od svih – takozvani Ganešov labirint.

Upravo s tog mjesta se pruža fantastičan pogled na Novi Vinodolski, Vinodolski kanal i otok Krk. Tu se ujedno nalazi i klupa gdje možete napraviti predah i uživati u miru u spokoju ovog mjesta. 

Nebeski labirinti, Novi Vinodolski

Nebeski labirinti se nalaze kod sela Omar, a kod samog početka šetnice duge 800 metara u jednom smjeru nalazi se uređen šljunčani parking. 

Bilo da vjerujete ili ne u dobrobiti Nebeskih labirinata, ova lokacija predstavlja odličan izlet za cijelu obitelj na kojem ćete uživati u predivnoj prirodi, a ako ste te sreće, možda putem sretne i konje. 

 

PHOTOS BY: Green.hr/Mija Dropuljić / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.