peticija
peticija

U tijeku je peticija za postavljanje pumpi s vodom u zagrebačke parkove za treniranje

GREEN_300_listici_sredina

Trenutni cilj je 500 potpisa

Građani smatraju kako je voda u parkovima nužna, posebice u onima u kojima su postavljene sprave za vježbanje.

“Zahtijevamo od gradskih vlasti Grada Zagreba da uvedu pumpu sa pitkom vodom u parkove za vježbanje jer je to objektivna nužnost i opći javnozdravstveni zahtjev”, stoji u peticiji koja se pojavila na platformi Openpetition, a koju je do sada potpisalo 316 ljudi.

Peticiju je pokrenula inicijativa za vježbanje na otvorenom StreetGainZ, a ukazuju na to da pumpi s vodom nema u niti jednom zagrebačkom parku koji ima opremu za vježbanje.

“Treninzi zahtijevaju konstantnu rehidrataciju kako bi naše tijelo dobro funkcioniralo. Ljetne vrućine su nesnosne te je često problem nedostatak pitke vode u parkovima stoga ljudi radije odlučuje ne trenirati nego napraviti trening vani na otvorenom. Smatramo da ova minimalna intervencija može napraviti puno dobiti za građane”, zaključuju na stranici peticije, koju možete potpisati ovdje.

PHOTOS BY: Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.