U Rijeci se od danas možete voziti na 200 električnih romobila

GREEN_300_listici_sredina

Boltov zeleni projekt zaživio i u Hrvatskoj

Vodeća europska platforma Bolt za pružanje usluge prijevoza na zahtjev ponovno uvodi hvalevrijedne projekte u svom poslovanju koje ovog puta nisu zaobišle ni Hrvatsku

Nakon što smo ranije pisali da bi u prvih šest mjeseci ove godine tvrtka trebala osigurati financijska sredstva za prelazak na električna vozila u Londonu, čelni ljudi Bolta za Hrvatsku, u Rijeci su predstavili polugodišnji pilot projekt iznajmljivanja električnih romobila realiziran u suradnji s Gradom Rijeka. Tako Riječani već od danas 15. siječnja putem Boltove mobilne aplikacije mogu otključati električni romobil na jednoj od 10 lokacija u centru grada te i sami uvidjeti prednosti ovog načina kretanja svojim gradom.
“Naša misija u Boltu je omogućiti ljudima brže i jednostavnije kretanje gradom. Izbjegavanje gužve, osobito tijekom ljetne sezone, je veliki problem u gradovima kao što je Rijeka. Primijetili smo da imamo dosta vožnji u Rijeci do tri kilometra što ga čini idealnim gradom za putovanja romobilom. Na ovaj način rješavamo dva problema: smanjujemo broj vožnji automobilom te štedimo vrijeme i novac naših korisnika”, izjavio je na predstavljanju Tomislav Lukačević, direktor Bolta za Hrvatsku.

Ovaj prijevozni servis koji je u Hrvatsku došao 2018. godine pod tadašnjim imenom Taxify, a današnji Bolt veliku će pažnju posvetiti sigurnosti korisnika, ali i romobila tijekom vožnje te će kontinuirano raditi na uspostavljanju najboljih sigurnosnih praksi za korištenje romobila u Rijeci. U partnerstvu s Gradom Rijeka i Hrvatskom udrugom vozača električnih romobila (HUVER) u planu su edukativna događanja o sigurnom korištenju romobila kako bi do početka ljetne sezone uspostavili najbolje prakse za korištenje romobila.

Tijekom promotivnog razdoblja građani električne romobile mogu otključati besplatno, dok će cijena korištenja biti 75 lipa po minuti vožnje, što je najniža cijena od svih gradova gdje je dostupna ova Boltova usluga, a otključavati se mogu putem skeniranja QR koda. Boltova usluga iznajmljivanja električnih romobila trenutno je dostupna u preko 40 gradova u 15 zemalja, te je iznimno dobro prihvaćena od strane korisnika budući da se radi o odličnoj alternativi automobilima u slučaju kraćih putovanja, a osobito u gradovima gdje je svakodnevni promet iznimno zagušen. Korištenje romobila smanjuje broj automobila na prometnicama te istovremeno rješava problem gužvi i smanjuje zagađenje okoliša što je dio Boltovog Zelenog plana na globalnoj razini.

PHOTOS BY: Bolt, Press, Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.