ulica u puli naslovna

Umirovljenica zasadila urbani vrt u Puli: O biljkama brine i obilazi ih nekoliko puta u danu

GREEN_300_listici_sredina

Kad grad zamiriši najljepšim mirisima

Kroz stari grad u Puli prolazi ulica niz koju možete vidjeti tegle prepune cvijeća, a s ljubavlju o njima godinama brine umirovljenica Dušanka Paut.

Pula, nezaobilazna destinacija turista koji žele upoznati Hrvatsku, osim Arene, Slavoluka Sergijevaca, Katedrale, Akvarija, Augustova hrama, Crkve i Samostana sv. Franje, ima još jednu posebnost.

urbani vrt u Puli

Niz ulicu, koja nosi zanimljiv naziv “Prolaz kod zdenca”, nalazi se, možemo ga tako nazvati, urbani vrt o kojem se brine umirovljenica Dušanka Paut.

urbani vrt u Puli

Ulica je zbog njezine ljubavi prema biljkama i predanosti, ispunjena mirisnim cvijećem i zelenilom. Tu možete vidjeti ruže, hortenzije, maćuhice, magnolije, a u tegli raste murva, goji i hibiscus. Dušanka i nekoliko puta tijekom dana obilazi biljke, a ne obeshrabruje je niti kada joj preko noći nestane koja tegla sa cvijećem.

urbani vrt u Puli

“Ljeti svaka dva tri dana sve dobro zalijem, ujesen orezujem, a najveći je problem ako biljke napadnu neke bube ili bolest, onda se sve mora špricati. Znate ovo mene smiruje, a nadam se da ulica odiše mirom i za sve one druge koji njome prolaze”, za otkriva svoju priču Dušanka za portal Istra24.

Ako navratite u Pulu, prođite “zelenom ulicom” i ako sretnete Dušanku, slobodno je možete pitati pokoji savjet o njezi bilja jer će rado podijeliti svoje znanje s vama.

PHOTOS BY: Manuel Angelini, Istra24 / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.