316890717_894243175288070_2736533331853486456_n

Ako se pitate gdje su medvjedići koji su ostavljani preminuloj kraljici, očišćeni su i donirani najmlađima

GREEN_300_listici_sredina

Tisuće plišanaca u najtoplijim rukama

Nema ništa ljepše od dječjeg osmijeha, a mali znak pažnje njima znači cijeli svemir. Tako su medvjedići Paddington koji su ostavljeni na kapijama kraljičinih rezidencija tijekom žalovanja u rujnu, zbrinuti, očišćeni i napokon dočekali svoje najbolje vlasnike - djecu u domovima u Velikoj Britaniji.

Na tisuće popularnih medvjedića Paddington tijekom višetjednog žalovanja za preminulom britanskom kraljicom tijekom rujna ostavljeno je na ogradama i kapijama kraljičinih rezidencija, a mnogi su se pitali što se s njima napravilo nakon sprovoda. I dok su iz ureda kraljevske obitelji tijekom žalovanja za omiljenom kraljicom Elizabetom II. naglašavali da prolaznici ostavljaju što manje plastike te da radije odaju počast kraljici buketom svježeg cvijeća koji kasnije može postati kompost, medvjedići su svaki dan sklanjani s ulaza i bili spremljeni, no nitko sve do sad nije znao gdje su uskladišteni, ali ovih dana stigla je najljepša vijest.

Plišanci u obliku medvjedića Paddington koji je zapravo poznati lik iz dječje književnosti autora Michaela Bonda, donirani su djeci, odnosno najvećoj britanskoj dobrotvornoj organizaciji koja pomaže djeci bez roditeljske skrbi i brine o njima i u odrasloj dobi. Stotine plišanaca donijela je osobno kraljica supruga Camilla koja sudeći prema fotografijama nije skrivala radost što je usrećila one najmlađe.

Kako stoji na službenoj Instagram stranici kraljevske obitelji, plišanci su sve do sad bili zbrinuti u Clarence Houseu i Buckinghamskoj palači prije nego što su se uputili u svoje drage nove domove.

U Barnardo’s Nursery u Bowu, Njezino Veličanstvo se pridružila djeci na pikniku koji je naravno uključivao sendviče s marmeladom, a glumac poznat po svojoj ulozi gospodina Browna u filmovima o Paddingtonu, Hugh Bonneville pročitao je svim prisutnima priču “Paddington se kupa” koja je bila vrlo prigodna jer je dočarala što su medvjedići radili u kraljičinim rezidencijama prije nego su pronašli svoj novi dom. Oni koji su uključeni u projekt nadaju se da će plišani medvjedići još mnogo godina provesti u domu i svakodnevno uveseljavati djecu, a istovremeno će svi oni razumjeti priču koja stoji iza ovih posebnih medvjedića.

PHOTOS BY: Instagram @theroylafamily, Guliver images / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.