hibridni brod
hibridni brod

U Dubrovniku predstavljen prvi hrvatski hibridni brod koji će prevoziti putnike na Jadranu

GREEN_300_listici_sredina

Napravljen u Kraljevici

Hibridni katamaran Lacroma dug je 15 metara, kapaciteta je 50 putnika i posade, maksimalne brzine do 18 čvorova, a prilagođen je osobama s invaliditetom.

Hibridni brod “Lacroma” izgrađen u brodogradilištu Dalmont u Kraljevici prvi je hibridni brod izgrađen u hrvatskom brodogradilištu koji će ploviti Jadranskim morem i služiti za prijevoz putnika, a povezivat će Arboretum Trsteno s otokom Lokrumom, odnosno s njegovim Botaničkim vrtom, piše Dubrovački dnevnik.

Hibridni katamaran Lacroma dug je 15 metara, kapaciteta je 50 putnika i posade, maksimalne brzine do 18 čvorova, a prilagođen je osobama s invaliditetom. Izgrađen je u brodogradilištu Dalmont u Kraljevici u okviru projekta “Povijesni vrtovi dubrovačkog područja”, sufinanciranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Naručitelj izgradnje je Javna ustanova Rezervat Lokrum. Vrijednost broda je 1.155.527 eura s PDV-om.

Brodogradilište Dalmont već je gradilo slične brodove na struju, piše Rep.hr. Još 2019. godine isporučili su dva električna aluminijska broda dužine 14 metara koji se osim putem električne mreže pune i solarnim panelima. Oni plove na jezeru Visovac u sklopu Nacionalnog parka Krka.

PHOTOS BY: Grad Dubrovnik / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.