2 LKSIB-NASUKANJE 13-6_23

Brod udario u obalu kod skradinskog mosta. U njemu je bilo 400 litara dizela

GREEN_300_listici_sredina

Postavljene plutajuće brane

Lučka kapetanija Šibenik vlasniku je naložila ubrzani postupak komercijalnog vađenja i tegalj oštećene brodice na područje šibenskih Bilica gdje će se nastaviti očevid.

Brodica je udarila u riječnu obalu nedaleko od skradinskog mosta. Nitko nije ozlijeđen, a okolnosti pod kojima se u utorak dogodila ova nesreća utvrđuje šibenska Lučka kapetanija u suradnji s policijom.

Brodica od gotovo deset metara bila je gotovo u potpunosti potopljena, a kao uzrok navodi se gubitak pogonske elise zbog udara u riječno korito.

No, problematična je činjenica da je brodica nastavila tonuti, a u brodskim spremnicima preostalo je oko 400 litara pogonskog goriva tipa diesel. Kako je izvijestilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, zbog toga su oko plovila postavljene plutajuće brane radi preveniranja eventualnog onečišćenja rijeke i okoliša.

Lučka kapetanija Šibenik vlasniku je naložila ubrzani postupak komercijalnog vađenja i tegalj oštećene brodice na područje šibenskih Bilica gdje će se nastaviti očevid o uzrocima pomorske nesreće.

U svrhu izvlačenja oštećene brodice iz riječnog vodotoka osiguravajuće društvo ishodilo je od Nacionalnog parka Krka dozvolu za uplovljavanje dva broda, kojima će se tijekom današnjeg dana izvršiti potrebne radnje.

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.