špinat na

Tortilja s mladim špinatom: Zdrav obrok iz kojeg ćete dobiti obilje nutrijenata koji čuvaju srce

GREEN_300_listici_sredina

Ljetna namirnica

Ljeto volimo zbog predivnih i zdravih namirnica koje možete kombinirati na kreativan način u hranjive i ukusne obroke. Tortilja s mladim špinatom oduševit će vas jednostavnom pripremom i bogatstvom okusa.

Ljeto je sezona raznog povrća pa tako u vrtovima možete pronaći i mladi špinat, koji je prava bomba za organizam korisnih nutrijenata. Ovo lisnato povrće jedan je od najboljih izvora kalija i magnezija, a u termički obrađen (količina jedne šalice) ima više kalija nego sirova banana.

Također, odličan je izvor vitamina K, vitamina A, mangana, folata, bakra, vitamina B2, vitamina B6, vitamina E, kalcija, vitamina C, cinka, dijetalnih vlakana, fosfora, vitamina B1 i holina. Sadrži jedinstvenu i korisnu mješavinu fitonutrijenata, kao i antioksidanse, flavonoide i karotenoide. U potrazi za jednostavnim receptima koji uključuju mladi špinat, na Instagramu smo pronašli maštovito jelo koje se jednostavno i brzo priprema.

Kada vas uhvati glad, i doista želite da vaš obrok bude brzo na stolu, posegnite za jednom tortiljom i samo na nju poslažite namirnice koje smo naveli u receptu.

Sastojci
  • 1 tortilja
  • 3 jaja
  • 100 g zrnatog sira
  • 50 g mladog špinata
  • 10 mini rajčica
  • 50 g naribanog chedar sira
  • sol
  • biber
Priprema

U okrugli pleh stavite tortilju pa ulijte 3 jaja, dodajte zrnati sir, začinite solju i biberom te dobro promiješajte. Na vrh stavite oprani mladi špinat, narezane mini rajčice i, na kraju naribani chedar sir. Stavite u pećnicu na 200 stupnjeva 10 do 15 minuta. Vaša tortilja je spremna za jelo.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.