varivo od tikvica na

Gusto varivo od tikvica, bez zaprške: Jelo na žlicu za koje vam treba manje od pola sata

GREEN_300_listici_sredina

Sezonski okusi

Za gusto i kremasto varivo, nije vam potrebna zaprška. Ovo ukusno jelo od sezonskih tikvica, guste teksture i osvježavajućih okusa, pripremili smo uz pomoć jednog trika.

Jela na žlicu pašu organizmu baš u svako godišnje doba, a još ako se u njima nađe sezonsko povrće, uživat ćete u varivima svim svojim osjetilima. Naravno, važni su i začini, koji ističu okuse prirode. Kako smo u sezoni tikvica, valja ih dobro iskoristiti jer u 100 grama kuhanih tikvica ima samo 7 kalorija, a obiluju vitaminima A, C, K  i vitaminima B-kompleksa te manganom, kalijem, magnezijem, bakrom i fosforom.

tikvice

Varivo, koje smo osmislili, kuha se manje od 20 minuta, a najviše truda ćete uložiti u sjeckanje luka te rendanje tikvice i krumpira. Kako smo željeli izbjeći zapršku od brašna i ulja, za gustoću variva odlično je poslužio narendani krumpir. Malo bogatiji okus dobili smo dodavši manji poriluk. Začin? Odluka je pala na kopar jer se izvrsno sljubljuje s tikvicom i grčkim jogurtom. Evo kako pripremiti ovo zdravo i okusima bogato varivo od sezonskih tikvica.

gusto varivo od tikvica

Sastojci
  • 1 tikvica srednje veličine
  • 1 veći krumpir
  • 1 luk
  • 1 manji poriluk
  • maslinovo ulje
  • sol
  • biber
  • 2 žličice sušenoga kopra
  • 2 žlice grčkog jogurta

 

Priprema

Tikvicu operite i naribajte na ribež. Krumpir ogulite i također naribajte. Luk (i poriluk, ako želite) narežite na sitne kockice. Na maslinovom ulju popržite luk i poriluk, posolite. Kada zažuti, dodajte naribanu tikvicu i krumpir, pa još posolite i popaprite. Malo podlijte vodom i kuhajte 15-ak minuta. Dodajte dvije žlice grčkog jogurta i kopar. Poslužite.

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.