toplinski udar
toplinski udar

Kako rashladiti svoje krznene prijatelje: Vodič za suočavanje s toplinskim udarima kod ljubimaca

GREEN_300_listici_sredina

I njima je vruće

Voda i hlad su najvažnije stvari koje trebate priuštiti svojim ljubimcima ljeti.

Ljubimci su nam poput obitelji, a kada su aktualni toplinski udari, i oni mogu osjetiti negativne učinke vrućine. Da biste osigurali njihovu dobrobit i smanjili rizik od potencijalnih posljedica, važno je pružiti im odgovarajuću skrb. Rashladiti ih te im, kao i sebi, osigurati ugodno ljeto.

Voda za kupanje za pse

Ljeta sigurno neće postajati hladnija, stoga je bazen za ljubimce dobra investicija. Napunite ga vodom i pustite svoje psiće da uživaju u igri ili samo opuštanju. To će ne samo rashladiti njihovo tijelo već i pružiti im zabavu i osvježenje. Poželjno je da i bazen bude u hladu. Još bolja opcija je, ako ste u mogućnosti, da psa vodite na kupanje u prirodu.

toplinski udari

Hidratacija

Neka vaši ljubimci bez iznimke konstantno imaju pristup svježoj vodi.

Ledene poslastice

Zamrzavanje poslastica u obliku može biti izvrstan način da se ljubimci rashlade i zadrže hidratizirani. Isprobajte neke zdrave opcije poput smrznutih voćnih komadića. To će ih također zabaviti, ali i rashladiti.

Hladnoća u kući

U svom domu stvorite oaze svježine za svoje ljubimce. Omogućite im pristup klima uređaju ili ventilatoru kako bi se mogli tamo pozicionirati ako im paše. Svakako im u domu osigurajte mjesto na kojem mogu odmarati, a koje je u dubokom hladu ili pod nekom vrstom klimatizacije.

Raspored šetnje

Kada je vani vruće, važno je prilagoditi raspored šetnje. Šetajte u ranim jutarnjim ili kasnim večernjim satima kada su temperature niže. Izbjegavajte šetnje po vrućini sredinom dana kako biste spriječili toplinski udar. Ako primijetite da su šape vašeg ljubimca vrlo vruće, razmislite o korištenju zaštitnih čarapa za pse kako bi se spriječilo pregrijavanje.

Oprez s automobilima

Nikada nemojte ostavljati ljubimce u automobilu na vrućini, čak ni na kratko vrijeme. Unutrašnjost automobila se brzo zagrijava i može postati smrtonosna za ljubimce. Ako svojeg ljubimca morate ostaviti u automobilu, uvijek mu osigurajte hladovinu i svježu vodu. I pobrinite se da to traje iznimno kratko.

PHOTOS BY: Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.