Zagreb, 190723. He bursts out. A storm accompanied by strong winds descended on the city and caused great damage. Photo:

Tomašević: ‘U oluji je stradalo 1000 stabala. Prioritetna su ona koja blokiraju ceste’

GREEN_300_listici_sredina

Stradao je i Botanički vrt

Zrinjevac održava 140.000 stabala u gradu.

U nevremenu koje je u srijedu poharalo Zagreb srušeno je više od tisuću stabala. Kazao je to zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na presici ispred Javne vatrogasne postrojbe Zagreb.

No, pri tome je istaknuo da Zrinjevac održava 140.000 stabala u gradu.

“Prioritet su stabla koja blokiraju pločnike i kolnike. Nećemo se baviti parkovima dok ne riješimo sve pločnike i kolnike”, istaknuo je Tomašević.

Stradao Botanički vrt 

Podsjetimo, u kontekstu štete na drveću, u nevremenu koje je pogodilo Kontinentalnu Hrvatsku stradao je i Botanički vrt zagrebačkog Prirodoslovno matematičkog fakulteta.

Brojne su grane polomljene, ali, srećom, niti jedno stablo nije počupano iz korijena.

“Djelić tužne slikovnice našeg grada, s par hektara Botaničkog vrta. Naši su čuvari uspjeli reagirati na vrijeme i ‘pospremiti’ popodnevne posjetitelje (mahom strance) na sigurno. Tako da, hvala Bogu, nema ozlijeđenih. Ali vrt… Vrt… Ne znamo kad ćemo ponovno otvoriti. Hvala na razumijevanju”, napisali su na svom Facebook profilu.

PHOTOS BY: Facebook/Profimedia / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.