361907067_308385794891313_3165343847476938704_n

FOTO U strašnoj oluji stradao je i Botanički vrt: Odmah se javila lavina ljudi koji žele pomoći

GREEN_300_listici_sredina

'Zeleno srce grada vam zahvaljuje'

Odmah su se javili brojni Zagrepčani koji su ponudili pomoć. Jedni nude kupnju godišnje karte kako bi pomogli, drugi se javljaju za volontiranje.

U snažnoj oluji koja je u jučerašnjim poslijepodnevnim satima pogodila Kontinentalnu Hrvatsku, stradao je i Botanički vrt Prirodoslovno matematičkog fakulteta u Zagrebu. Brojne su grane polomljene, ali, srećom, niti jedno stablo nije počupano iz korijena.

“Djelić tužne slikovnice našeg grada, s par hektara Botaničkog vrta. Naši su čuvari uspjeli reagirati na vrijeme i ‘pospremiti’ popodnevne posjetitelje (mahom strance) na sigurno. Tako da, hvala Bogu, nema ozlijeđenih. Ali vrt… Vrt… Ne znamo kad ćemo ponovno otvoriti. Hvala na razumijevanju”, napisali su na svom Facebook profilu.

Odmah su se javili brojni Zagrepčani koji su ponudili pomoć. Jedni nude kupnju godišnje karte kako bi pomogli, drugi se javljaju za volontiranje.

‘Zeleno srce grada vam zahvaljuje’ 

“Ima li mogućnosti kupnje godišnje karte online ili ponudom? To je jedini način da pomognem”, napisao je jedan od posjetitelja Botaničkog vrta.

Botanički vrt stradao u oluji, Zagreb

Nakon brojnih komentara iz Botaničkog vrta su poručili:

“Dragi naši prijatelji. Da ne odgovaramo svakome pojedinačno, HVALA VAM SVIMA NA BRIZI! Čitav je naš grad pogodilo zastrašujuće nevrijeme pa će trebati vremena da saniramo posljedice… Evo, NA SVU SREĆU, kod nas se nije NITI JEDNO STABLO izvalilo niti ga je vjetar iščupao s korijenom – puno je loma (i grana, i lonaca, i niskih nasada), kao i po svim našim parkovima i dvorištima. No, sve ćemo to porediti i uskoro se opet vidimo! ZELENO SRCE GRADA VAM ZAHVALJUJE”, napisali su.

PHOTOS BY: Facebook/Botanički vrt / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.