rachel-mcdermott-2JdTh6s0c-4-unsplash-scaled

Tinder za vegane: Biste li svoju srodnu dušu tražili prema načinu prehrane?

GREEN_300_listici_sredina

Ljubav zaista ide kroz želudac

Da ljubav ide kroz želudac, svjedoči tome i aplikacija za pronalazak partnera ili partnerica prema veganskoj prehrani. Biste li išli toliko "daleko" da svoju srodnu dušu tražite prema načinu njegove ili njezine prehrane?

U moru raznih aplikacija za upoznavanje partnera ili partnerica najveću pažnju definitvno plijeni Vegpal – aplikacija na kojoj možete pronaći srodnu dušu na temelju veganskih, odnosno vegetarijanskih preferencija.

Sve se “vrti” oko hrane

Ovu stranicu za povezivanje pokrenula je Dahlia Eisenberg, veganska aktivistica i bivša učiteljica koja je željela lakši način da upozna druge vegane. “Biti vegan znači mnogo više od hrane koju jedete. Vaš stil života koji se bazira na biljnoj prehrani temelji se na skupu temeljnih vrijednosti koje su vam prirasle. Kada tražite dugotrajnu vezu, logično je da želite pronaći partnera koji dijeli iste vrijednosti”, istaknula je osnivačica dating platforme.

Mnogi spojevi, osobito prvi spojevi, vrte se oko hrane, bilo da se radi o fast foodu prije kina, odlazak na vrhunsku večeru ili pak odlazak u slastičarnicu. Eisenberg je otkrila kako su je mnoge aplikacije za upoznavanje dovele do toga da večera s ljudima koji jedu meso ili čak samo filtrira ljude s fotografijama iz ribolova ili lova koje nisu u skladu s njezinim vrijednostima. “Dosta mi je listanja fotografija mladića s ribarskih ekspedicija ili sjedenja nasuprot ljudima koji jedu leševe”, izjavila je Eisenberg za Plant Based News. Vegpal korisnicima omogućuje povezivanje s ljudima na globalnoj razini, a ne samo u njihovom području. Također, korisnici mogu odabrati višestruke odabire spola.

Za ljude koji žive veganstvo

Aplikacija ima dnevna ograničenja, a sve kako bi potaknula zanimljivije, dobro promišljene interakcije. “Ne radi se o beskonačnom traganju za lijepim fotografijama potencijalnih partnera, već o kvalitetnim razgovorima i vezama”, objasnila je. Vegpal olakšava povezivanje s dodatnom funkcijom “My Feed”, gdje korisnici mogu kreirati postove sa svojim porukama ili mogu dijeliti poveznice da pokažu stvari koje ih zanimaju.

To korisnicima omogućuje stvaranje smislenijih veza, umjesto da jednostavno donose mišljenje na temelju kratke biografije i nekoliko selfija. Osim što aplikacija funkcionira za pronalazak potencijalne buduće ljubavi, Vegpal će uskoro pokrenuti i opciju stvaranja prijateljstava za ljude koji se samo žele sprijateljiti s drugim veganima ili vegetarijancima. Iako u našoj zemlji i dalje Tinder prednjači kao jedna od traženijih aplikacija za pronalazak partnera, Vegpal je potencijalno izvrsno mjesto za one koji naprosto žive veganstvo. 

PHOTOS BY: Unsplash, Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.