PAMELA ANDERSON PETA GOES POSTAL. VEGETARIAN ICONS POSTAGE SHEET UNVEILING. LOS ANGELES CALIFORNIA USA 29 November 2011

Pamela Anderson već se dva desetljeća bori za prava životinja: ‘Aktivizam je seksi’

GREEN_300_listici_sredina

Novi dokumentarac otkriva zanimljivosti ikone 90-ih

'Pamela, a love story' je dokumentarni film o životu i karijeri slavne Pamele Anderson. U režiji Ryana Whitea, film predstavlja Pamelinu priču kroz njezine oči. Zbog ljubavi prema životinjama, Pamela je u svoj intimni dokumentarac morala uvrstiti i svoje napore za njihova prave te suradnju s PETA-om.

“Bilo mi je muka stalno pričati o svojim dečkima i sisama. Mislila sam da ako to mogu povezati s aktivizmom za životinje ili aktivizmom za okoliš, onda će to barem za nešto koristiti. Zato sam udružila snage s PETA-om”, kaže Pamela Anderson u novom Netflixovom dokumentarcu o svom životu, “Pamela, a love story”.

Pamela Anderson

Prije 26 godina, Pamela je debitirala u PETA-i sa svojim jumbo plakatom “Give Fur the Cold Shoulder” na Times Squareu. Od tada je postala počasna direktorica PETA-e i sudjelovala je u nebrojenim kampanjama za prava životinja. Bilo da piše pisma, sudjeluje u objavama javnih službi ili putuje po cijelom svijetu kako bi razgovarala sa svjetskim čelnicima, bila je ključna osoba za postizanje brojnih ciljeva.

Ovo su 10 istaknutih trenutaka iz Pameline borbe za spas životinja:
 1. Na svoj rođendan 2019., Pamela je pisala izvršnom direktoru SeaWorlda, tražeći od njega da oslobodi Corkyja, orku iste dobi kao i ona, iz malenog akvarija. U prekrasnom oglasu ilustrirala je svoju tvrdnju da je postojanje orke u skučenom spremniku u SeaWorldu usporedivo s postojanjem čovjeka koji cijeli život provede u kadi.
 2. Poslala je e-mailove više od 800 zaposlenika Canada Goosea, pozivajući ih da iskoriste svoj insajderski pristup kako bi izvršili pritisak na tvrtku da prestane prodavati krzno od kojota. I uspjela je u tome!
 3. Napisala je pismo predsjedniku teksaškog sveučilišta A&M, pozivajući ga da prekine školske okrutne, neučinkovite pokuse s mišićnom distrofijom na zlatnim retriverima. Čak se ponudila udomiti sve pse iz laboratorija i dati im domove. Laboratorij je sada zatvoren, a preostali psi su u domovima.
 4. Zajedno sa Samom Simonom, pokojnim producentom ‘Simpsona’ i još jednim počasnim direktorom PETA-e, Pamela je otputovala u St. John’s, Newfoundland i Labrador, kako bi ponudila Kanadskoj udruzi lovaca na tuljane ček od milijun dolara pod uvjetom da bi to omogućilo državni otkup posrnule trgovine tuljanima.
 5. Privukla je dosta pozornosti kada je pisala slavnom kuharu Gordonu Ramsayju, tražeći od njega da ukloni paštetu od guščje jetre s jelovnika svog vodećeg restorana u Londonu i zamijeni ga ‘lažnom’ paštetom za Svjetski mjesec vegana.
 6. Nakon naftne katastrofe BP-a u Meksičkom zaljevu 2010., Pamela je iskoristila priliku da pomogne PETA-i u spašavanju desetaka pasa iz pretrpanih skloništa u Louisiani i transportu u Sam Simon Center, sjedište PETA-e u Virginiji, gdje bi imaju priliku biti usvojeni. Čak je i sama udomila dva psa!
 7. Prada se obvezala da više neće koristiti krzno u svojim kolekcijama nakon što je Pamela pisala dizajnerskoj kući u ime PETA-e.
 8. Nakon izvješća o izbijanju COVID-19 na farmi nerca u Britanskoj Kolumbiji, poslala je pismo premijeru Britanske Kolumbije, pozivajući ga da odmah zatvori sve farme tvornica krzna u pokrajini.
 9. Poslala je hitno pismo u ime PETA-e ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, tražeći od njega da odustane od plana zemlje za hvatanje 13 divljih orki i nebrojenog broja beluga kitova u Ohotskom moru i njihovo doživotno zatočeništvo.
 10. I, naravno, Pamelina debitantska PETA reklama pozvala je ljude da nikada ne nose krzno:
  .

Ovo nisu sva njezina hvalevrijedna postignuća, ali ostale možete pogledati OVDJE.

PHOTOS BY: © William Hawkes, PETA, Guliver image / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.