Svježa maska za lice koja će oduševiti sve ljubitelje čokolade!

Svježi i kvalitetni sastojci

Lush je predstavio novu svježu masku za lice bogatu maslacem od badema i aromatičnim kakaom zbog koje će vam koža biti zaglađena i meka. I ne zaboravite - nakon korištenja čuvajte posudicu jer ju možete vratiti s još četiri prazne posude i zauzvrat na poklon dobiti još jednu svježu masku za lice!

Osim kakao praha, svježa maska za lice Glen Cocoa u sebi sadrži i maslac badema koji je poznat po bogatom ulju koje štiti kožu i smiruje iritacije, kao i kožna stanja poput ekcema. Pun vitamina E, također pomaže u održavanju kože podatnom i sjajnom.
Uz to za čišćenja lica tu je kaolin (kineska glina) – prirodna porozna meka glina krcata mineralima. Kaolin glina čisti kožu upijajući višak ulja i daje teksturu paste kada se pomiješa s vodom.

U sebi sadrži i ulje ružinog drveta koje je hvaljeno u parfumeriji zbog svoje jedinstvene ružičaste, začinske i drvenaste arome s daškom citrusa. U njezi kože smatra se da ima antimikrobna, balansirajuća i omekšavajuća svojstva. Za dodatne opojne arome tu je i apsolut ljubičice, apsolut jasmina, ulje ylang-ylanga i ulje ruže. Kao i sve Lush svježe maske treba je držati u hladnjaku, izvaditi nekoliko minuta prije upotrebe, te jednoliko nanijeti na vlažnu kožu. Ostaviti desetak minuta pa isprati toplom vodom.

Kakaovac iz pravedne trgovine

Lush kakao prah i kakao maslac nabavlja od mirovne zajednice San José de Apartadó iz sjeverozapadnog djela Kolumbije. Mirovna zajednica osnovana je iz potrebe prema slobodi i miru, protiv nasilja i zastrašivanja od strane vojske, ljevičarskih gerilskih boraca i desničarskih paravojnih skupina koje su vladale Kolumbijom. Skupina od oko 2.100 poljoprivrednika obvezala se na nenasilje; sve što traže je pravo na mir i ne ulaženje u sukob prema međunarodnom zakonu o ljudskim pravima.

Recikliranje crnih posudica

Glen Cocoa svježa maska za lice dostupna je u svim Lush trgovinama i web shopu Lush.hr, a nakon što potrošite masku, nemojte zaboraviti kultnu crnu posudicu vratiti u najbližu trgovinu. Naime, kada crne posudice vratite u Lush trgovine one putuju nazad u Lush manufakturu, u Strmec. Posudice se potom šalju u tvrtku Pos-plast d.o.o. u blizini Vrbovca. Tamo se posudice usitnjavaju, ispiru i suše u stroju zvanom granulator. Ti mali komadići plastike tada su spremni za topljenje i ponovno stvaranje crnih posudica. To za Lush čini tvrtka Jacquard d.o.o. iz Zagreba koja otkupi plastiku i izradi sve crne posudice i čepove.

Nakon godine dana recikliranja u hrvatskoj Lush manufakturi, od zemalja koje snabdijevaju svježim rukom rađenim proizvodima (Italija, Španjolska, Hrvatska i Mađarska) prikupili su oko 1300 kg posudica. Ove nove sjajne posudice potom su spremne za punjenje svježim proizvodom i dostavu kupcima i trgovinama (koji, naravno, opet mogu sačuvati, počistiti i vratiti posudice natrag). Vraćanjem crnih posudica doprinosite zatvorenom sistemu recikliranja, što znači da se one mogu rastopiti i reformulirati opet iznova. Za trud ćete dobiti svježu masku za lice, a Lush će dobiti još jednu priliku za smanjenje plastičnog otpada.

Nisu samo crne posudice te koje možete vratiti u njihove trgovine. U Lushu upotrebljavaju recikliranu polipropilensku plastiku kako bi izradili crne posudice, čepove boca, posudice za make-up u prahu i ostalu ambalažu koju možete pronaći po trgovini. Pogledajte na naljepnicu proizvoda jer ondje piše može li se posudica koju držite u rukama vratiti i zauzvrat dobiti svježa maska za lice.

PHOTOS BY: Lush Fresh Handmade Cosmetics, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.