176507614_804905273736831_5964664532780101123_n

Prva zero-waste maskara koja će vam olakšati kupnju i smanjiti otpad

GREEN_300_listici_sredina

Spremna za više od 10,000 novih punjenja

Biste li mogli zamisliti da kupujete i nadopunjujete svoj make up putem pretplate? Zvuči neobično, ali jedna američka tvrtka ima odgovor na ovo pitanje. Točnije rješenje.

Za sve pobornice zero-waste kozmetike, na tržište je napokon izbačena maskara koja je u potpunosti sačinjena od nula posto otpada. Riječ je o prvoj takvoj organskoj maskari za oči u svijetu make upa koja do temelja brine o okolišu. Pakiranje se naime, može ponovno koristiti, reciklirati i certificirati kao “carbon neutral”. Maskara Izzy istoimene tvrtke Izzy Zero Waste Beauty koja je prije nekoliko dana lansirala svoj jedinstveni proizvod mogla bi promijeniti svijet kozmetike.

Pakiranje ove maskare prilagođeno je ponovnom punjenju pa umjesto da svaki mjesec kupujemo novu, ova maskara funkcionira po principu “rinfuze” koju obavljate putem online trgovine. Iako na prvu ovakva kupnja make upa izgleda nerealno, ova američka tvrtka sa sjedištem u New Yorku pobrinula se da svaki aspekt kupnje ovog ekološki prihvatljivog proizvoda bude na razini i da ispuni sva očekivanja kupaca.

No kako to sve funkcionira u praksi? Kad odaberete ovu maskaru, onda zapravo kupujete pretplatu za nju. Nakon što se ulogirate na njihovu online trgovinu, odabire se pretplata prema želji kupaca. Ona može biti tromjesečna ili pak cijelogodišnja. Kada se odabere pretplata prema preferencijama kupca, svaka primjerice tri mjeseca na adresu stiže nova pošiljka, odnosno stara sterilizirana i na novo napunjena bočica maskare. Uz pošiljku, pretplatnici dobivaju i već unaprijed uplaćenu poštarinu i poštansku ambalažu za vraćanje bočice u tvrtku kako bi ona bila napunjena, a kako stoji na službenim stranicama ove zero waste maskare, svaki novi pretplatnik dobiva 10 posto popusta na prvu kupnju, odnosno pretplatu. Elegantna srebrna cijev maskare izrađena je od dugotrajnog medicinskog nehrđajućeg čelika – dizajnirana za čišćenje i ponovno punjenje preko 10 000 puta. Epruvete se medicinski steriliziraju prije svakog punjenja.
– Nikada ne morate baciti još jednu maskaru do kraja svog života – tvrde iz Izzyja.
– Naš model članstva generira nula otpada, od početka do kraja procesa – dodaju.

Maskara kao make up proizvod nezamjenjiv je u industriji šminkanja, a ne moramo puno podsjećati koliko različitih vrsta možemo naći samo na polici prve drogerije na uglu i tome pribrojiti sve maskare diljem svijeta, a posebice svu onu ambalažu koja nakon pražnjenja završi na otpadu. Možda je upravo Izzy maskara novi pogled na make up industriju i savjesno korištenje sastojaka i ambalaže. Cijevi Izzy maskare ne sadrže plastiku. Brisači i četke su plastični, pa se bruse i recikliraju u Izzyjinom pogonu. Iza Izzyja stoji Shannon Goldberg dugogodišnja marketinška stručnjakinja i produkt inovatorica u beauty svijetu koja je odlučila uzeti stvari u svoje ruke i spojiti ugodno s korisnim.

– Kao majka jedne milenijalke željela sam svojoj kćeri pružiti uistinu održive mogućnosti ljepote, one koje će nadići trenutne standarde – izjavila je za strane medije Goldberg.
– Do 2050. predviđa se da će oceani sadržavati više plastike od ribe. Ako sutra želimo svojoj djeci pružiti šansu za borbu, moramo danas učiniti nešto radikalno u smjeni preokretanja ovog ciklusa – dodala je vlasnica brenda koja se ujedno i pobrinula da korištenje vode za nastanak maskare bude po ekološkim standardima.
– Tvrtka ima patentni postupak antibakterijskog čišćenja koji omogućuje ponovnu upotrebu vode, a ne bacanje u ocean – ističe Goldberg koja se nada da će ovakav način kupnje kozmetike postati pravilo, a ne iznimka.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2021 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.