Duško Ilijević, Ivan Ignatovski i njihovi bicikli Noogat i Pralina

‘Svjetsko, a naše’: Daruvarski inovatori predstavili svoje električne bicikle na najvećem sajmu na svijetu

GREEN_300_listici_sredina

Više od 65.000 posjetitelja

SentiMental Bikes, električni bicikli iz daruvarskog pogona svoj jedinstveni dizajn dobivaju u virtualnoj radioni, a autentičnom retro dizajnu i funkcionalnosti novih modela divilo se više od 65.000 posjetitelja Eurobikea

Na najvećem svjetskom biciklističkom sajmu u Frankfurtu prošlog se tjedna okupio rekordan broj proizvođača, stručnjaka, entuzijasta i šire publike zainteresirane za biciklizam, a hrvatski SentiMental Bikes premijerno je predstavio svoje električne bicikle svjetskom tržištu.

Na sajmu, na koji se dolazi pozivnicom organizatora, svoje proizvode i najnovije tehnologije iz područja biciklizma pokazalo je više od 1.900 izlagača iz 62 države, a jedinstveni bicikli SentiMental Bikes, savršeno su se uklopili u ovogodišnju temu “Hello Future“, kao jedan od rijetkih hrvatskih izlagača na najprestižnijem biciklističkom sajmu na svijetu koji je obišlo više od 65.000 posjetitelja.

Dječačka strast za biciklima

Iza priče o biciklima SentiMental stoje osnivač i kreativni direktor Duško Ilijević, koji je dječačku strast za biciklima i dizajnom pretvorio u više od hobija, te investitor Ivan Ignatovski, u čijoj se obiteljskoj tvornici proizvodnje opruga u Dežanovcu kraj Daruvara ručno proizvode komponente bicikala, dok se u pogonu u Daruvaru one slažu i isporučuju gotovi bicikli.

Električni bicikli iz daruvarskog pogona među prvima su takve vrste, od dizajna do sastavljanja u potpunosti proizvedeni u Hrvatskoj, što ih čini pravim hrvatskim proizvodom, dok njihov urbani karakter i autentični dizajn obećavaju velik potencijal za daljnje širenje na svjetskim tržištima.

“Ideja iza SentiMentala je omogućiti vlasniku da u svoj bicikl unese dio svoje osobnosti i personalizira ga prema svojim potrebama, dok naša tehnologija osigurava pouzdanost i užitak vožnje na jedinstvenom, modernom i ekološki prihvatljivom prijevoznom sredstvu. Dizajn je autentičan i funkcionalan po uzoru na retro modele uz koje su odrastale mnoge generacije, pa tako dva modela koja smo predstavili u Frankfurtu i koje trenutačno proizvodimo za prodaju, Noogat i Pralina, izgledom podsjećaju na BMX bicikle iz 80-ih, koji su s brojnim dodacima i mogućnostima u ovom formatu savršeno prilagođeni današnjim uvjetima kretanja u gradu“, kazao je Duško Ilijević, osnivač i kreativni direktor SentiMental Bikesa.

Personalizacija bicikla

Ono što SentiMental izdvaja upravo je personalizacija svakog pojedinog bicikla u virtualnoj radioni na internetskoj stranici, a nakon odabira i potvrde narudžbe, svaki se bicikl ručno sastavlja i boja te isporučuje. Svi modeli dolaze s baterijom jačine 540Wh, što omogućava doseg od čak 80-100 kilometara prije sljedećeg punjenja baterije u zidnoj utičnici. Riječ je, ističu iz SentiMental Bikes, o idealnom vozilu za dnevne potrebe prijevoza u urbanim sredinama.

“Cilj je mogućnost personalizacije napraviti održivom u serijskoj proizvodnji, a Eurobike u Frankfurtu bila je najbolja platforma da predstavimo svoj proizvod stručnjacima iz industrije i srodnim tvrtkama iz cijelog svijeta, stvorimo veze i vratimo se s povratnim informacijama od struke i publike. Zahvalan sam što su organizatori prepoznali potencijal i pozvali nas kao jednog od izlagača, a veselimo se i službenom predstavljanju naših e-bicikala hrvatskom tržištu, što je plan u narednim mjesecima“, izjavio je Ivan Ignatovski, investitor SentiMental Bikesa.

Otkrio je otkrio kako svakodnevno rade na razvoju novih prototipa, koji će, vjeruje, kod publike izazivati podjednako oduševljenje kao i dosadašnji modeli, koji su pažnju javnosti u Frankfurtu plijenili upravo zbog svoje autentičnosti i različitosti.

PHOTOS BY: press / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.