Svi pričaju o Rihanninom nastupu i trudnoći, no znate li koliko je ova pjevačica ekološki odgovorna?

GREEN_300_listici_sredina

Zelena strana majke s Barbadosa

Morat ćete se složiti kako je današnji ponedjeljak, dan Rihanne i njezinog nastupa na poluvremenu Super Bowla. Možda nešto manje nastupa, a nešto više njezinog obznanjivanja druge trudnoće. I dok cijeli svijet bruji o njezinih 13 minuta sinoćnjeg showa, mi vam donosimo pjevačicinu "zelenu stranu", odnosno koliko je 34-godišnja djevojka s Barbadosa ekološki odgovorna.

Cijeli svijet ovog ponedjeljka bruji o nastupu Rihanne na najpoznatijem poluvremenu na svijetu – onom Super Bowla. Zapravo, da se ispravimo, vijest je njezina druga trudnoća, a njome je i cjelokupni nastup pomalo pao u drugi plan. No, mi se nećemo baviti ni njezinim nastupom, niti drugom trudnoćom, već činjenicom koliko je ova pjevačica s Barbadosa ekološki odgovorna.

Osim što posjeduje mnogobrojne glazbene nagrade, iza sebe ima velike hitove, ali i glumačke uloge, 34-godišnja zvijezda svoje je prvo dijete rodila u svibnju prošle godine. Osim što mediji znaju da se radi o sinu, sve druge informacije umjetnica i dalje vješto skriva od javnosti, no ono što je otkrila tijekom prve trudnoće je činjenica da je, kako kaže, postala puno više ekološki odgovornija što se odrazilo i na njezine brendove koje posjeduje. “Trudnoća me osvijestila. Želim biti puno više održivija što privatno, ali i u svojem poslovanju”, izjavila je svojevremeno.

Njezina eco-friendly linija kozmetike je veliki hit u svijetu

Tako je naložila da njezine tvrtke postanu ekološki održive. Primjerice, Rihannina linija za njegu kože ulaže svoje napore u ekološki prihvatljivije poslovanje, uključujući uklanjanje viška ambalaže gdje god je to moguće i proizvodnju recikliranog materijala nakon upotrebe svojih boca, tuba i staklenki. Osim toga, neki se proizvodi mogu ponovno puniti, tako da pristalice njezine kozmetike ne moraju bacati ambalažu pri ponovnoj kupnji svojih omiljenih proizvoda.

Popis veganskih proizvoda i proizvoda iz cruelity free linije Fenty Skin brenda svakim danom sve više raste, a to uključuje i noviju masku za detoksikaciju lica Cookies ‘N Clean Whipped Clay. “Željela sam da ambalaža bude lijepa, ali i funkcionalna s ekološkim pristupom. Nitko nije savršen, ali stvarno vjerujem da možemo dati sve od sebe da radimo kako treba i nastavit ćemo se razvijati u ekološkom smjeru”, istaknula je jednom prilikom.

Ljepotica s Barbadosa ima i svoju zakladu

Iako rijetko govori o tome, Rihanna je i veliki filantrop, a posebice ga izražava kada je u pitanju njezin rodni Barbados. Naime, pjevačica već neko vrijeme stoji iza svog uvjerenja da su klimatske promjene pitanje socijalne pravde te je prije godinu dana putem svoje zaklade “Clara Lionel” donirala 13,2 milijuna eura raznim organizacijama za klimatsku pravdu.

Kroz 18 organizacija za klimatsku pravdu financijski je doprinijela sedam karipskih nacija i Sjedinjenim Državama, a to uključuje Climate Justice Alliance, Indigenous Environmental Network, ali i za Black Lives Movement. “Klimatske katastrofe, koje su u sve većem rastu i intenzitetu, ne utječu na sve zajednice jednako, a crnačke zajednice i otočne države suočene su s najvećim udarom klimatskih promjena”, tvrdi.

Rihanna je svojevremeno objasnila kako njezina zaklada, koja je nazvana po njezinoj baki i djedu, daje prioritet klimatskoj otpornosti i radu na klimatskoj pravdi. Bespovratna sredstva, dodijeljena u partnerstvu s filantropskom inicijativom StartSmall suosnivača Twittera Jacka Dorseyja, usmjerena su na grupe vođene ženama, pripadnicima LGBT zajednice, te crnaca i domorodaca jer su njihove zajednice izložene najvećem riziku, a nedavno je zaklada i podržala inicijativu da karipsko otočje postane prva zona otporna na klimatske promjene. Tu kaže, ne planira stati pa se svi radujemo novim po Zemlju pogodnim projektima svestrane umjetnice.

PHOTOS BY: Instagram, Guliver Image / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.