Rihanna performs live during Halftime Show of Super Bowl LVII in Arizona. SPO Rihanna performs live during Halftime Show of Super Bowl LVII in Arizona. February 12, 2023, Glendale, Arizona, USA: Rihanna performs live during Super BowlLVII Halftime Show as the Kansas City Chiefs play against Philadelphia Eagles for the Super BowlLVII final at State Farm stadium in Glendale, Arizona on Sunday 12. Credit: Niyi Fote/Thenews2 Foto: Niyi Fote/TheNews2/imago images SPO PUBLICATIONxNOTxINxUSA Copyright: xNiyixFotex

Zelena strana Super Bowla: Po prvi put u povijesti ulaznice se mogu osvojiti recikliranjem

GREEN_300_listici_sredina

Proizvođač piva osmislio je genijalnu igru 'Recikliraj kao prvak'

Američki div u proizvodnji piva pokrenuo je neobičnu ligu, igru u igri, a tiče se recikliranja na stadionima. Naime, postavili su automate, a za svaku recikliranu bocu osoba može osvojiti nagradu.

Po prvi put u povijesti Super Bowla proizvođač piva postavio je automat za recikliranje boca. Riječ je o još jednoj igri u kojoj, za svaku recikliranu bocu, osoba može osvojiti nagradu, kao i priliku za sudjelovanje u osvajanju ulaznica za regularnu sezonu Nacionalne lige američkog nogometa (NFL) 2023. godine.

Riječ je o Anheuser-Buschu, prvoj tvrtki koja je donijela ovakve automate na stadione pokrenuvši tako novo natjecanje, igru u igri – NLR (National Recycling League), potičući tako navijače da recikliraju. NRL je stvoren kako bi ukazao na važnost recikliranja kad god i gdje god navijači navijaju za svoj omiljeni tim – bilo da je to na stadionu, kod kuće ili u lokalnom baru u susjedstvu.

“Svemu što radimo u Anheuser-Buschu pristupamo s inovativnim načinom razmišljanja kako bismo mogli stvoriti izvanredan utjecaj na naše klijente, naše zajednice i naše okruženje,” rekao je izvršni direktor Brendan Whitworth.

‘Recikliraj kao prvak’ 

Trenutno surađuju s nekoliko timova, a svaki se tim obavezao na poticanje na recikliranje. Navijačima su na stadionima ponuđene aluminijske čaše koje se mogu jednostavno reciklirat u usporedbi s plastikom za jednokratnu upotrebu. Osim toga, svako je sjedalo označeno naljepnicom za recikliranje, a postoje i natpisi na stadionu s jednostavnom, ali vrlo važnom porukom: “Recikliraj kao prvak”.

Do 2023. godine, Anheuser-Busch planira raditi zajedno s etabliranim NRL timovima kako bi ostvario veći utjecaj, kao i angažirati druge profesionalne timove i lige da sudjeluju u National Recycling League u godinama koje dolaze.

Deset dobitnika ovogodišnje glavne nagrade bit će objavljeno do kraja ožujka.

PHOTOS BY: Guliver image, Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.