31412275_399862370496714_616216545848197120_n

Rihanna putem svoje zaklada donirala 13 milijuna eura za klimatsku pravdu

GREEN_300_listici_sredina

Klimatske promjene su pitanje socijalne pravde

Socijalno osviještena pjevačica odlučila je donirati onima najugroženijima kada je riječ o klimatskim promjenama.

Popularna pjevačica Rihanna već neko vrijeme stoji iza svog uvjerenja da su klimatske promjene pitanje socijalne pravde te je prije nekoliko dana putem svoje zaklade “Clara Lionel” donirala 13,2 milijuna eura raznim organizacijama za klimatsku pravdu. Kroz 18 organizacija za klimatsku pravdu doprinijeti će sedam karipskih nacija i Sjedinjenim Državama, a to uključuje Climate Justice Alliance, Indigenous Environmental Network, ali i za Black Lives Movement. “Klimatske katastrofe, koje su u sve većem rastu i intenzitetu, ne utječu na sve zajednice jednako, a crnačke zajednice i otočne države suočene su s najvećim udarom klimatskih promjena”, kaže Rihanna, koja je s istočnog karipskog otoka Barbadosa.

Objašnjava da njezina zaklada, koja je nazvana po njezinoj baki i djedu, daje prioritet i klimatskoj otpornosti i radu na klimatskoj pravdi. Bespovratna sredstva, dodijeljena u partnerstvu s filantropskom inicijativom StartSmall suosnivača Twittera Jacka Dorseyja, usmjerena su na grupe vođene ženama, pripadnicima LGBT zajednice, te crnaca i domorodaca jer su njihove zajednice izložene najvećem riziku. “Ulagatelji moraju izgraditi partnerstvo s lokalnim organizacijama, imajući na umu duboko razumijevanje onoga što je potrebno za postizanje klimatske pravde u njihovim zajednicama”, zaključila je Justine Lucas, izvršna direktorica Zaklade Clara Lionel u priopćenju.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.