slovenija naslovna (1)

Slovenija pod bujicama vode: Prizori ravni apokalipsi, šteta kakva se ne pamti

GREEN_300_listici_sredina

Olujno nevrijeme

Pljuskovi u Sloveniji ne prestaju, a po društvenim mrežama šire se snimke zastrašujućih prizora: vodene bujice teku ulicama i nose doslovno sve pred sobom.

Po društvenim mrežama šire se fotografije zastrašujućih prizora nevremena koje je 4. kolovoza pogodilo Sloveniju, a koje je odnijelo i nekoliko ljudskih života te nanijelo goleme štete.

Na facebook stranici Neurje.si cijelo vrijeme objavlju se snimke iz različitih dijelova Slovenije, a na njima se vide neukrotive vodene bujice koje doslovno nose sve pred sobom.

Kiša, koja je uzrokovala poplave, kako navode slovenski mediji, padat će još tijekom cijelog sutrašnjeg dana, a poplavama je najviše pogođen sjeverni dio Slovenije. Prema riječima meteorologa Brane Gregorčiča, iz Slovenske agencije za okoliš (Arso), pljuskovi će se premjestiti prema jugoistoku zemlje, a zatim uz granicu s Hrvatskom prema sjeveroistoku.

Količina oborina koja je pala u 12 sati bila je i veća nego što se očekivalo, a negdje je palo oko 200 milimetara oborine po četvornom metru. Očekuju se i poplave Krke, Save, Drave i Dravinje.

PHOTOS BY: Facebook Neurje.si/ / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.