upozorenje naslovna

Nevrijeme stiže i u Hrvatsku: Iz DHMZ-a najavljuju porast vodostaja, Karlovac se sprema za obranu od poplave

GREEN_300_listici_sredina

Pogoršanje vremena

Iz DHMZ-a stiže upozorenje o nevremenu za pet regija, za zagrebačku, karlovačku, gospićku, riječku i splitsku regiju, a doći će i do porasta vodostaja rijeka Mure, Drave i Save.

Prema najavama iz DHMZ-a, u Hrvatsku dolazi olujno nevrijeme, koje će prvo zahvatiti sjeverni Jadran, a u poslijepodnevnim i večernjim satima će se proširiti i na kontinentalnu Hrvatsku.

No zbog poplava u susjednoj Sloveniji i Austriji, doći će i do porasta vodostaja na području slivova Mure, Drave, Save i njezinih gornjih pritoka pa je na snazi je i posebno hidrološko upozorenje Državnog hidrometeorološkog zavoda: “Dosadašnja akumulacija oborina na području susjednih država (Slovenije i Austrije) te prognoza novih obilnih oborina uzrokovat će značajan porast vodostaja rijeka Mure, Drave i Save.

Obilne oborine koje se očekuju tijekom sutrašnjeg i narednih dana na području Hrvatske uzrokovat će brz i značajan porast vodostaja na području slivova Mure, Drave, Save i njezinih gornjih pritoka (Kupa, Dobra, Korana, Sutla, Krapina, itd.), ali i na području sjevernog Jadrana, od kojih bi neke mogle dosegnuti značajne mjere obrane od poplava.”

S obzirom na ovo upozorenje, u Karlovcu, gradu na četiri rijeke, jučer je na sastanku karlovačkog Stožera civilne zaštite donesena mjera predostrožnosti od poplave pa je na posebno osjetljivim područjima,  Borlinu i Velikoj Jelsi, počelo dostavljanje vreća s pijeskom.

“Sve službe će poduzeti sve preventivne mjere iz svojih nadležnosti da eventualne posljedice budu čim manje”, poručili su iz Grada

dhmz alarm

Zbog kiše i grmljavinskog nevremena DHMZ je upalio narančasti alarm za zagrebačku, karlovačku, gospićku i riječku regiju te zbog grmljavinskog nevremena za splitsku regiju.

PHOTOS BY: Facebook, Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH/Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.