poplava u sloveniji

Zbog olujnog nevremena, poplava katastrofičnih razmjera u Sloveniji: Oglasile se sirene u Celju, Mariboru i Dupleku

GREEN_300_listici_sredina

Olujno nevrijeme

Olujno nevrijeme u Sloveniji uzrokovalo je poplave katastrofičnih razmjera, neka su mjesta odsječena, a vatrogasci rade na terenu cijelu noć. I za Hrvatsku je izdano narančasto upozorenje za pet regija.

S četvrtka na petak, olujno nevrijeme u Sloveniji izazavalo je poplave katastrofičnih razmjera, a mnoga su mjesta poplavljena i odsječena. Nevrijeme je najviše pogodilo zapadni i sjeverozapadni dio Slovenije, a meteorolozi još ne najavljuju poboljšanje vremena.

 

Na području Celja, Maribora i Dupleka oglasile su se sirene, a na društvenim mrežama vatrogasna postaja iz Mozirja zatražila je pomoć u vidu čamaca kako bi se stanovništvo moglo evakuirati iz poplavljenih područja.

Neurje.si objavilo je fotografije poplavljenih područja.

Zbog obilnih pljuskova, koji mogu uzrokovati daljnji porast i izlijevanje vodotoka, Slovenska agencija za okoliš (Arso) izdala je crveno upozorenje za sjeveroistočnu, sjeverozapadnu i središnju Sloveniju, koje vrijedi danas do ponoći.

PHOTOS BY: Facebook/Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.