Pictured:  The rare sight of the minke whale coming up close to people.

A lonely minke whale sprays a love heart into the air.  In a rare encounter at such close proximity, the whale splashed around in the ocean, spending five hours alongside the boat.

The stunning photos were captured by hobby photographer Simon Roberts on the Antarctic Peninsula. 
Mink Whale in the Antarctic Peninsula - 04 Jan 2023,Image: 747927189, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Sjajne vijesti: Vratili su se kitovi minke

GREEN_300_listici_sredina

'Znak su čistog mora'

Zaštitnici prirode diljem svijeta slave njihov povratak

Odlične vijesti stižu ovih dana s područja velške obale. Nakon što godinama nisu viđeni na tom području, ponovno su uočeni minke kitovi. Kako su objavili iz britanske organizacije za očuvanje kitova, Sea Watch, njihov povratak znak je čistog mora i zdravog ekosustava.

Istraživači iz spomenute organizacije prvi su put kitove uočili na desetak nautičkih milja od obale Cardigan Baya u zapadnom Walesu.

Ovo je prvi put u više od desetljeća da su kitovi minke viđeni u tom posebnom zaštićenom području.

Značajan događaj

“Opažanje kitova minke u zaljevu Cardigan značajan je događaj jer naglašava važnost ovog vitalnog morskog okoliša. Drugim riječima, oni su indikatorska vrsta, što znači da njihova prisutnost ukazuje da je ekosustav zdrav”, rekao je glasnogovornik Sea Watcha.

Samo dan kasnije, sjeverno od Cardigana blizu poluotoka Llŷn, ponovno su uočeni kitovi. Iz Sea Watcha kažu da su kitove uočili u trenutcima kada zaranjaju, što vjerojatno ukazuje da su u potrazi za hranom.

PHOTOS BY: Profimedia, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.