Image: 251397612, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no

Sami napravite zaštitni znak Wimbledona: Osvježavajući koktel koji se u Londonu pije u litrama

GREEN_300_listici_sredina

Imamo recept!

Ime je dobio po autoru recepta likera od džina Pimm's, Jamesu Pimmu, koji je davne 1840. godine prvi smiješao ovaj neobičan liker.

Dok sportaši piju litre vode, dodatne elektrolite i zdrave napitke, obožavatelji, pak, više vole malo drugačija “sportska pića“. Tako se na ovogodišnjem Wimbledonu u hektolitrima ispijao Pimm’s Cup, mješavina likera Pimm’s na bazi gina, limunade i voća.

Wimbledon ima zaštitni koktel

Riječ je o osvježavajućem piću s niskim postotkom alkohola, omiljenom napitku koji fanovi tenisa ispijaju na Wimbledonu više od četiri desetljeća.

Za vojnike na bojišnici

Pimm’s se za vrijeme Drugog svjetskog rata slao vojnicima na bojišnicu, serviran je na brojnim ručkovima u organizaciji kraljice Viktorije, a pravu je popularnost stekao na Wimbledonu još 1971. godine.

Ime je dobio po autoru recepta likera od džina Pimm’s, Jamesu Pimmu, koji je davne 1840. godine prvi smiješao Pimm’s liker.

Bez obzira na tradiciju, osvježavajući voćni kokteli ni u kojem slučaju nisu rezervirani samo za svečane ručkove ili gledanje tenisa, a voćnu žesticu na bazi džina s mješavinom svježeg bilja možete lako i sami napraviti kod kuće.

Recept

oko 400 ml Pimm’s likera od džina (ako nemate možete upotrijebiti i drugu marku)
litra limunade
nekoliko listića svježe metvice
nekoliko nasjeckanih jagoda
nasjeckani krastavac
kriška naranče

Savjet Jamesa Pimma: “Uvijek napravite više ovog koktela, nikad ne znate koliko će se ljudi skupiti čim ga izvadite iz frižidera!

PHOTOS BY: Profimedia / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.