possessed-photography-YKW0JjP7rlU-unsplash

Roboti, pogled u svemir i pametna budućnost: Sve vas to očekuje na ovom besplatnom festivalu

GREEN_300_listici_sredina

Velik broj sadržaja za djecu i mlade

Ovogodišnji Muzza tjedan znanosti bit će u znaku pametne budućnosti. Od 19. do 21. svibnja na Zagrebačkom velesajmu posjetitelje očekuje 60 radionica, zanimljiva predavanja i 9 panela

Drugi po redu MUZZA tjedan znanosti, na veliko veselje djece i mladih, ali i odraslih vodi nas u svijet znanosti od 19. do 21. svibnja 2023. u paviljonu 10a Zagrebačkog velesajma u vremenu od 10 do 19 sati, a ovogodišnje izdanje nosi naziv Smart Future. Čak 40 partnera ove će godine predstaviti najnovija dostignuća iz znanosti, budućnosti iz STEM područja te iz humanističkih, prirodnih i društvenih tema. U tri dana će se održati i devet panela na temu Smart Future.

Ulaz na MUZZA tjedan znanosti je besplatan za sve posjetitelje. Tjedan znanosti je novo iskustvo za djecu, mlade i studente, okuplja akademsku i tehnološku zajednicu te gospodarstvenike, a kroz interaktivno učenje i umrežavanje ostvaruje susrete sa znanstvenicima.

“Jako smo sretni što ćemo najvažnijoj publici, djeci i mladima, predstaviti ono najbolje od hrvatske znanosti. Smatramo da je jako važno u današnjem društvu promicati stvarne vrijednosti i stavljati naglasak na obrazovanje i znanost kao na stupove naprednog društva. Pozivamo djecu, mlade, njihove profesore i roditelje da nas posjete i uživaju u zabavnim aspektima znanosti”, izjavila je Đurđica Protić, predsjednica udruge MUZZA.

‘Budućnost robota’

Ovogodišnji MUZZA tjedan znanosti obuhvatio je sve relevantne teme i svrstao program u 14 područja: Pogled u svemir, Humanija – znanost o čovjeku, Superorganizam, Budućnost robota, Budućnost prometa, Mali znanstvenici, Senzacionalna znanost, Muzza LAB, E- LAB, Ekologija i klima, Filmska i medijska pismenost, Igrom do zdravlja, Biljni i životinjski svijet i Interaktivne radionice.

“Turistička zajednica grada Zagreba s veseljem podržava MUZZA tjedan znanosti. Ovom je događanju edukativnog i turističkog karaktera cilj promicanje znanosti i njezino približavanje djeci i mladima, a to je važno ne samo za građane grada Zagreba nego i za goste koji naš grad posjećuju upravo radi ovakvih manifestacija.” – izjavila je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

A dolaze…

MUZZA tjedan znanosti ove godine nudi posjetiteljima i devet panela na kojima će kompetentni sudionici govoriti o utjecaju koji tehnologija ima na sadašnjost i budućnost globalne zajednice. Na temelju dosadašnjeg razvoja mnogi se procesi mogu predvidjeti, pa će biti zanimljivo čuti kako budućnost promišljaju znanstvenici, istraživači, poduzetnici i edukatori.

Sudjelovat će akademik Bojan Jerbić – dipl. ing s Fakulteta strojarstva i brodogradnje, predsjednik društva arhitekata Zagreb Tihomil Matković, dekanica Tehničkog veleučilišta prof.dr.sc. Jana Žiljak Gršić, dekan Fakulteta prometnih znanosti izv. prof.dr.sc. Marko Šoštarić, Mislav Malenica, predsjednik udruge CroAI i CEO Mindsmiths, predsjednik uprave Končar d.d. Gordan Kolak, Hrvoje Balen, CEO Algebre i predsjednik HUP-a ICT, Vjekoslav Majetić, inovator i CEO DOK-ING, izv.prof.dr.sc. Ana Sović Kržić, Fakultet elektrotehnike i računarstva, dr. sc. Lovro Palaversa i dr. sc. Vibor Jelić s Instituta Ruđer Bošković i te brojni drugi.

MUZZA tjedan znanosti prošle je godine posjetilo više od 9000 djece i mladih. S novom lokacijom te velikim povećanjem zanimljivih sadržaja i programa ovaj događaj za mlade i djecu pod nazivom “Smart Future” ne smijete propustiti.

PHOTOS BY: Pr, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.