Peršin je obično rezerviran za kuhanje, no njegove zdravstvene prednosti treba iskoristiti i u smoothiejima. Ima vrlo intenzivan okus i možda nije za svakoga, ali čini čuda za naš organizam.
Smoothie od peršina bogat je kalcijem i željezom, a važno je napomenuti da jedna šalica ove biljke ima više željeza od iste količine špinata. Također bogat je vitaminom K i vitaminom C, koji je iznimno jak antioksidans, a u jednoj šalici peršina nalazi se 89% dnevne preporučene količine ovog nutrijenta!
U ovaj zeleni smoothie treba još umiješati krastavac, đumbir, jabuku i limun.
- Krastavac hidratizira i poboljšava zdravlje srca i mozga.
- Jabuka je bogata vitaminom C i kompleksom vitamina B.
- Đumbir djeluje protuupalno i također je bogat C vitaminom.
- Limun je izvrstan izvor antioksidansa i vitamina C koji pomaže u stvaranju kolagena u koži.
Ovaj smoothie je gotov u samo nekoliko minuta i idealan je za početak dana.
Sastojci
- 1 šalica peršina
- 1 šalica nasjeckanog krastavca
- 1/2 sok od limuna
- 1,5 cm svježeg đumbira
- 1 jabuka
- 1 šalica vode
Priprema
Ogulite jabuku, đumbir i krastavac (ako nije organski) i nasjeckajte sve te stavite u blender i uključite. Popijte odmah. Ako želite više ovog napitka, dodajte još jednu šalicu vode.