Razmjena odjeće, radionice heklanja i popravljanja: Sve to očekuje vas besplatno u ovim hrvatskim gradovima

GREEN_300_listici_sredina

Uoči Crnog petka

Razmjena odjeće, heklanje ukrasnih predmeta, radionice “upcycle tekstila“, projekcije filmova i još puno toga očekuje vas u nekoliko hrvatskih gradova. Ž

Uoči Crnog petka, nevladina udruga Zelena akcija, zajedno s prijateljskim organizacijama, priprema bogat program kojim žele ukazati na važnost održive, spore mode. Pozivaju sve da se “odupru konzumerističkim nasrtajima Crnog petka i pdridruže Danima održive mode koji će se održati od 24.11. do 16.12. na više lokacija u Zagrebu, Splitu i Umagu”.

Inače, proizvodnja odjeće drastično se povećala u posljednjih dvadeset godina. Prekomjerna proizvodnja i potrošnja u modnoj industriji proizvodi goleme količine otpada koje u većini slučajeva završavaju na odlagalištima otpada ili se spaljuje.

Zbog toga ekipa iz Zelene akcije želi skrenuti pozornost na ponovnu uporabu i vještine popravaka koje su nekoć bile ključne za preživljavanje, a koje su danas, zbog jeftinih cijena proizvoda, gotovo potpuno zaboravljene i marginalizirane.

Party razmjene

“Dane održive mode započinjemo na Crni petak (24.11.), mobilnim “swap party-em” koji će se kretati na području Cvjetnog trga i Ilice, konzumerističkog središta grada Zagreba. Ovom akcijom želimo ponuditi razmjenu rabljene, ali dobro očuvane komade odjeće koji će sa sto posto popusta, nadamo se, zamijeniti mahnitu kupovinu”, kažu iz Zelene akcije.

Zelena akcija te poziva da se odupreš konzumerističkim nasrtajima “Crnog petka” i pridružiš se Danima održive mode koji će se održati od 24.11. do 16.12. na više lokacija u Zagrebu, Splitu i Umagu.

 

PHOTOS BY: Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.