Svjetska zvijezda ekološke poljoprivrede: Jean-Martin Fortier u svibnju dolazi u Zagreb

GREEN_300_listici_sredina

Vodeći stručnjak i nagrađivani praktičar

Globalna kriza zahtijeva promjene dosadašnjih praksi, a izuzetni pojedinci nam pokazuju da je moguće drugačije i bolje. Jedan od njih je Jean-Martin Fortier, vodeći stručnjak i nagrađivani praktičar za ekološku poljoprivredu.

Jean-Martin Fortier već godinama usavršava upravljanje manjim poljoprivrednim gospodarstvima s ciljem maksimalnog povećanja produktivnosti i vodeći je praktičar biološki intenzivnog uzgoja. Njegova je poruka da je moguće uzgajati bolje, a u isto vrijeme održivo, čak i na malim imanjima i s malo tehnologije. Svojim radom na imanju u Kanadi, knjigama Eko-povrtar i Alati u ekološkom povrtlarstvu te popularnim edukativnim programima koje vodi diljem svijeta dokazuje snagu, moć i sve dobrobiti lokalne i ekološke poljoprivrede i malih uzgajivača kao istinskih čuvara zdrave hrane i tla.

Budućnost poljoprivrede u rukama je ljudi, ne samo tehnologije, ovisit će o zajedničkom shvaćanju da bi ono što jedemo trebalo biti uzgojeno s puno brige i da bi to trebali činiti ljudi kojima je stalo“, izjavio je Jean-Martin Fortier prilikom svog prvog posjeta Hrvatskoj 2018. godine, kad je na radionici okupio velik broj mladih ekoloških poljoprivrednika i entuzijasta ekološkog uzgoja na malim površinama.

Fortier je nedavno primio i priznanje koje dodjeljuje generalni guverner Kanade za izuzetan rad i doprinos razvoju ekološke i regenerativne poljoprivrede.

U svibnju će ovaj vrhunski stručnjak i inspirativni govornik ponovno gostovati u Zagrebu

U petak 3. svibnja 2024. zajedno s Davidom Pejićem, dobitnikom priznanja najboljeg ekološkog poljoprivrednika u Europi, razgovarat će o budućnosti, viziji i evoluciji ekološke poljoprivrede. Razgovor će se održati u 18 sati u Makronovi. U subotu 4. svibnja održat će cjelodnevnu radionicu na nagrađivanom ekološkom imanju Zrno, namijenjenu svim praktičarima ekološke poljoprivrede.

Za sve koje zanima tema ekologije i zdrave hrane kao i aktivna uloga u kreiranju bolje budućnosti za ljude i planet, ovo je gostovanje koje ne želite propustiti. Sve informacije o programu i ulaznicama potražite na mastersofthesoil.com.

PHOTOS BY: PR / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.