Image: 211457030, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Dan bez automobila: Zelena akcija na zagrebačkom trgu izvela performans

GREEN_300_listici_sredina

Dan bez automobila u Zagrebu

No, ovogodišnji performans Zelene akcije obilježio je i upad nekadašnjeg saborskog zastupnika Ivana Pernara.

Povodom Međunarodnog Dana bez automobila, nevladina neprofitna udruga Zelena akcija izvela je performans na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu.

Na ovaj dan diljem svijeta organiziraju se slični performansi i aktivnosti, a sve u cilju promoviranja korištenja javnog prijevoza, pješačenja, biciklizma i zdravijeg života uopće.

Rezultat je to inicijative “U gradu, bez mog automobila“, koju je Europska komisija uspostavila još 2000. godine, a iste je godine proširila program na Europski tjedan mobilnosti koji završava s Danom bez automobila.

Pernar upao na performans

No, ovogodišnji performans Zelene akcije obilježio je i upad nekadašnjeg saborskog zastupnika Ivana Pernara.

Naime, na zagrebački je Tomislavac stigao s majicom na kojoj je prekrižena glava zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića.
Kako javlja Index, okupljenima iz udruge je poručio:

“Zašto vas Jakuševec ne zanima? Je li to zato što je vaš bivši šef, a sada gradonačelnik, lagao da će zatvoriti Jakuševec? Možete li to objasniti? Koje su vam ove fore, ljudi? Što ta Zelena akcija izvodi? Problem smeća nikad nije bio gori, a vi se ne oglašavate“, rekao je Pernar koji se potom obratio članu Zelene akcije Bernardu Ivčiću, koji je davao izjavu za medije.

“Nemam ja njega što pitati, on samo šuti kao i Senf (op. a. nadimak gradonačelnika Tomaševića). Što ću ja njega pitati, Tomašević je rekao da će se voziti biciklom, a ne autom, i to ne radi. Lagao je. Vi sad pričate protiv auta i tu ste napravili nekakav performans“, rekao mu je Pernar.

“Znači, pokušaj kampanje za gradonačelnika, ha?” replicirao je i laganim hodom odšetao od Pernara, koji je za njim vikao:

“Vozite se i dalje autima, tu izvodite ove cirkuse. Koliko novca dobivate iz gradskog proračuna? Hoćete li reći koliko vam Senf daje sada, vaš bivši gazda?”

 

PHOTOS BY: Profimedia / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.